Pikantní hovězí perkelt

Pikantní hovězí perkelt
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pikantní hovězí perkelt

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 358
Hovězí perkelt, nebo-li pikantní hovězí guláš z jednoho hrnce, dokonalý sytý oběd plný chutí a vůní.

Suroviny

olej na smažení
hovězí maso 600 g
cibule bílá 1 ks
cibule červená 1 ks
kořenicí směs Guláš maďarský Avokádo ½ balení
česnek 3 stroužky
chilli paprička 2 ks
cherry rajčata 4 ks
mrkev 1 ks
paprika červená 1 ks
vývar zeleninový 500 ml
brambory 6 ks
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo podle chuti
zakysaná smetana 4 lžíce
petrželka čerstvá hrst

V kastrolu rozpálíme 1 lžíce oleje. Vsypeme maso a osmažíme. Přidáme bílou a červenou cibuli nakrájené na kostičky. Zasypeme kořením a smažíme na mírném ohni asi 2 minuty. Když začně cibule sklovatět, přidáme ostatní suroviny nakrájené na kostičky: stroužky česneku, chilli papričky, cherry rajčata, mrkev, červenou papriku a zalejeme zeleninovým vývarem. Vaříme 35 minut.

Když je maso měkké, přidáme nakrájené brambory, osolíme a vaříme dalších 15 minut, dokud nám brambory nezměknou.

Hotový perketl podáváme se zakysanou smetanou, posypaný petrželkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural