Houbový quiche s rukolou a rajčaty

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4-8
Doba přípravy: 45 min
Náročnost:
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Houbový quiche s rukolou a rajčaty

Autor: Avokádo
Quiche neboli slaný koláč můžete plnit vším, co máte rádi. Pokud milujete houby, je tento recept tím pravím pro Vás.

Pierwsza sekcja

Mouku prosejeme přes síto, přidáme sůl, máslo, 200 ml smetany a jedno vejce, důkladně promícháme a postupně můžeme přidávat vodu tak, aby vzniklo kompaktní těsto. Z těsta vypracujeme bochánek, zabalíme jej do fólie a necháme vychladit.

Houby orestujeme na olivovém oleji a másle s drceným česnekem a nakrájenou cibulí. Po 15 minutách přidáme petržel a dochutíme houbových kořením.

Těsto vyválíme, přendáme do vymazané kovové koláčové formy, propícháme vidličkou a pečeme cca 15 minut při teplotě 200 °C. Na upečený korpus klademe houbovou směs, zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou, parmazánem a ochucenými muškátovým oříškem. Zapečeme v troubě asi 20 až 30 minut při teplotě 200 °C.

Teplý quiche podáváme posypaný rukolou a cherry rajčaty.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural