Mouku prosejeme přes síto, přidáme sůl, máslo, 200 ml smetany a jedno vejce, důkladně promícháme a postupně můžeme přidávat vodu tak, aby vzniklo kompaktní těsto. Z těsta vypracujeme bochánek, zabalíme jej do fólie a necháme vychladit.
Houby orestujeme na olivovém oleji a másle s drceným česnekem a nakrájenou cibulí. Po 15 minutách přidáme petržel a dochutíme houbových kořením.
Těsto vyválíme, přendáme do vymazané kovové koláčové formy, propícháme vidličkou a pečeme cca 15 minut při teplotě 200 °C. Na upečený korpus klademe houbovou směs, zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou, parmazánem a ochucenými muškátovým oříškem. Zapečeme v troubě asi 20 až 30 minut při teplotě 200 °C.
Teplý quiche podáváme posypaný rukolou a cherry rajčaty.