Houbový quiche s rukolou a rajčaty

Houbový quiche s rukolou a rajčaty
Počet porcí: 4-8
Doba přípravy: 45 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Houbový quiche s rukolou a rajčaty

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 357
Quiche neboli slaný koláč můžete plnit vším, co máte rádi. Pokud milujete houby, je tento recept tím pravím pro Vás.

Suroviny

smetana na vaření 200 ml
hladká mouka 400 g
vejce 1 ks
cibule 2 ks
česnek 3 stroužky
olivový olej nebo máslo na restování
máslo 200 g
houby 400 g
parmazán podle chuti
rukola podle chuti
cherry rajčátka podle chuti

Mouku prosejeme přes síto, přidáme sůl, máslo, 200 ml smetany a jedno vejce, důkladně promícháme a postupně můžeme přidávat vodu tak, aby vzniklo kompaktní těsto. Z těsta vypracujeme bochánek, zabalíme jej do fólie a necháme vychladit.

Houby orestujeme na olivovém oleji a másle s drceným česnekem a nakrájenou cibulí. Po 15 minutách přidáme petržel a dochutíme houbových kořením.

Těsto vyválíme, přendáme do vymazané kovové koláčové formy, propícháme vidličkou a pečeme cca 15 minut při teplotě 200 °C. Na upečený korpus klademe houbovou směs, zalijeme vejci rozšlehanými se smetanou, parmazánem a ochucenými muškátovým oříškem. Zapečeme v troubě asi 20 až 30 minut při teplotě 200 °C.

Teplý quiche podáváme posypaný rukolou a cherry rajčaty.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural