Italská kotleta s mozzarellou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Italská kotleta s mozzarellou

Autor: Avokádo

Suroviny

vejce 1
parmazán 10 g
pšeničná mouka 100 g
rajčata
rukola
kuřecí prso 1
mozzarella 1
starší houska 1
rajčatová omáčka 1 lžíce
červená cibule 1
olivový olej
Bazalka Avokádo 1 lžíce

Starší housku natrháme a rozmixujeme v mixéru nebo nastrouháme na struhadle, přidáme bazalku, promícháme a máme nachystanou bylinkovou strouhanku.

Z kuřecího prsa vytvoříme naříznutím kapsu. Vnitřek pomažeme rajčatovou omáčkou, vložíme natrhanou mozzarelu. Prso obalíme v mouce, vajíčku a bylinkové strouhance. Smažíme 4 minuty z obou stran. Poté dáme ještě zapéct na 10 minut na 180 °C. Podáváme se salátkem z rukoly, rajčátek, cibule a parmazánu zakápnuté olivových olejem.

Ohodnoťte recept