Pikantní lečo s chorizem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Pikantní lečo s chorizem

Autor: Avokádo

Suroviny

rajčatové pyré 200 ml
klobásy chorizo 2
pažitka 1 svazek
olej řepkový
cukety 2
lilek 1
červená cibule 2
Paprika sladká mletá Avokádo
Pepř barevný celý Avokádo
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
huby 100 g
červené papriky 2

Připravíme zeleninu. Omyté papriky nakrájíme na polovinu, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Omytou cuketu nakrájíme na půlměsíčky, lilek na kolečka. Cibuli nakrájíme na plátky. Očištěné houby nakrájíme na plátky.

Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli a houby. Zamícháme, přidáme rajčata, cuketu, lilek a papriku a dusíme. Na jiné pánvi osmažíme nakrájené chorizo. Až je chorizo opečené přendáme do hrnce se zeleninou. Lečo dochutíme solí, pepřem, paprikou.

 Hotové lečo servírujeme posypané čerstvou pažitkou s opečenou bagetkou.

Ohodnoťte recept