Pikantní lečo s chorizem

Pikantní lečo s chorizem
Počet porcí: 2-4
Doba přípravy: 50 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Pikantní lečo s chorizem

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 353
Zeleninové lečo patří do zdravého životního stylu i do redukčního režimu, obsahuje málo kalorií a hodně živin. S chorizem dostane pikantní šmrnc.

Suroviny

rajčatové pyré 200 ml
klobása chorizo 2 ks
pažitka 1 svazek
olej řepkový podle chuti
cuketa 2 ks
lilek 1 ks
cibule červená 2 ks
paprika sladká mletá Avokádo podle chuti
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo podle chuti
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo podle chuti
houby 100 g
paprika červená 2 ks

Připravíme zeleninu. Omyté papriky nakrájíme na polovinu, zbavíme semínek a nakrájíme na proužky. Omytou cuketu nakrájíme na půlměsíčky, lilek na kolečka. Cibuli nakrájíme na plátky. Očištěné houby nakrájíme na plátky.

Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli a houby. Zamícháme, přidáme rajčata, cuketu, lilek a papriku a dusíme.

Na jiné pánvi osmažíme nakrájené chorizo. Opečené přendáme do hrnce se zeleninou.

Vzniklé lečo dochutíme solí, pepřem, paprikou. Servírujeme posypané čerstvou pažitkou s opečenou bagetkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural