Grilované medailonky se salátem ze špenátu

Grilované medailonky se salátem ze špenátu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Grilované medailonky se salátem ze špenátu

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 352
Grilované hovězí medailonky korunují každou grilovačku. Jen dbejte na to, aby maso mělo před grilováním pokojovou teplotu, grilovalo se zprudka a maximálně tolik minut z každé strany, kolik centimetrů má plátek na výšku.

Suroviny

máslo přepuštěné 3 lžíce
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo 1 lžíce
hořčice Delikates Avokádo 2 lžíce
hovězí svíčková 650 g
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo podle chuti

Salát

salátová zálivka Italská Avokádo 1 ks
cherry rajčata 10 ks
cibule červená 1 ks
omytý čerstvý špenát 200 g

Maso rozdělíme na 8 kusů, protřeme hořčicí a posypeme čerstvě namletým pepřem. Takto připravené medailonky potřeme přepuštěným máslem a prudce grilujeme.

Ve velké misce promícháme umytý špenát, rozpůlená rajčata a nakrájenou cibuli. Zálivku připravíme podle návodu na obale a promícháme se zeleninou.

Grilované hovězí medailovky podáváme se salátem a opečenou bagetkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural