Spanakopita - řecký špenátový koláč

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Spanakopita - řecký špenátový koláč

Autor: Avokádo

Suroviny

vejce 2
máslo 2 lžíce
sýr feta 200 g
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
Česnek sušený Avokádo 1 lžička
Sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo 1 balení
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
zelené olivy 7
Muškatový ořech mletý Avokádo
černé olivy 7
omytý čerstvý špenát 250 g
filo těsto 150 g

Na pánvi rozpustíme máslo. Přidáme česnek a listy čerstvého špenátu. Dusíme do změknutní, asi 3 minuty, přidáme pepř a muškátový. Špenát nasekáme. Sýr feta nakrájíme na kostky, sušená rajčata na proužky a olivy na kolečka. V misce smícháme všechny ingredience s rozšlehaným vejcem a osolíme.

Dortovou formu vymažeme máslem. Pláty filo těsta umístíme do formy tak, aby přečnívaly přes okraj. Na těsto navrstvíme náplň a zakryjeme přečnívajícími cípy těsta. Pečeme v předehřáté troubě na 180 stupňů po dobu asi 40 minut, dozlatova.

Hotové řecký quiche podáváme zalitý zálivkou tzatziky připravenou podle návodu na obalu.

Ohodnoťte recept