Studená jahodová polévka s vanilkou a citrónovým sorbetem

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 25 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Studená jahodová polévka s vanilkou a citrónovým sorbetem

Autor: Avokádo ID receptu: 35
Vařením se alkohol odpaří, ale pokud chcete polévku podávat dětem, můžete víno nahradit vodou nebo džusem. Pochutnají si na ní všichni.

Suroviny

chilli mleté Avokádo
med 1 lžíce
bílý jogurt 300 ml
cukr 1 lžíce
vanilkový lusk 1 ks
jahody 500 g
čerstvá máta 1 snítka
citrónový sorbet 4 lžíce
červené víno 100 ml

Jahody omyjeme a zbavíme stopek. Do hrnce nalijeme víno, přidáme cukr, med a rozpůlený vanilkový lusk a vše vaříme na mírném ohni asi 10-15minut. Následně přidáme jahody a vaříme dalších 10 minut, necháme vychladnout, vyjmeme vanilku, přidáme jogurt a vše rozmixujeme. Takto připravenou studenou polévku dochutíme trochou chilli a necháme odležet v chladničce. Podáváme s kousky jahod, citrónovým sorbetem a zdobenou čerstvou mátou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural