Studená jahodová polévka s vanilkou, citrónovým sorbetem a čerstvou mátou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Chlazení, mražení

Tipy k dochucení

Studená jahodová polévka s vanilkou, citrónovým sorbetem a čerstvou mátou

Autor: Avokádo

Suroviny:

Chilli mleté Avokádo
med 1 lžíce
bílý jogurt 300 ml
cukr 1 lžíce
vanilkový lusk 1 ks
jahody 500 g
čerstvá máta 1 snítka
citrónový sorbet 4 lžíce
červené víno 100 ml

Jahody omyjeme a oloupeme. Do hrnce nalijeme víno, přidáme cukr, med a rozpůlený vanilkový lusk a vše vaříme na mírném ohni asi 10-15minut. Následně přidáme jahody a vaříme dalších 10 minut, necháme vychladnout, vyjmeme vanilku, přidáme jogurt a vše rozmixujeme. Takto připravenou studenou polévku dochutíme a necháme odležet v chladničce. Podáváme po vychladnutí s kousky jahod, citrónovým sorbetem a čerstvou mátou

Ohodnoťte recept