Francouzský ratatouille

Francouzský ratatouille
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Francouzský ratatouille

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 348
Francouzský ratatouille - kulinární specialita z Nice - je chutné, výživné a při tom lehké jídlo pro každý den.

Suroviny

provensálské bylinky Avokádo 2 lžíce
cuketa 2 ks
rajčata 4 ks
papriky 2 ks
česnek 2 stroužky
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
lilek 1 ks
olej olivový několik lžic
cibule 1 ks

Zeleninu očistíme a nakrájíme na kolečka.

Rozehřejeme troubu na 200 °C. Pekáč pokapeme olivovým olejem a dáme rozehřát do trouby.

Česnek si nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky, vložíme do rozehřátého pekáče a posypeme bylinkami. Necháme chvíli rozvonět. Vytáhneme pekáč a naskládáme do něj kolečka zeleniny, střídáme jednotlivé druhy. Vrátíme zpět do trouby a pečeme cca 25 minut.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural