Banoffee

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Nečekaná návštěva
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Banoffee

Autor: Avokádo

Suroviny

Skořice mletá Avokádo 1 lžička
máslo 75 g
sladká smetana (30 %) 200 ml
banány 3
hořká čokoláda
máslové sušenky 150 g

Sušenky rozmixujeme na drť a smícháme je s rozpuštěným máslem. Hmotu nasypeme do koláčové formy a rovnoměrně upěchujeme. Banány oloupeme a nakrájíme na kolečka. Sladkou smetanu vyšleháme do tuhé šlehačky. Sušenkový základ posypeme skořicí a naskládáme na něj nakrájené banány. Na vrstvu banánů rozetřeme karamelizované kondenzované mléko a na vrstvu karamelu rozetřeme tuhou šlehačku. Na závěr  koláč posypeme nastrouhanou hořkou čokoládou. Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept