Jahodová galetka s rebarborou

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4-8
Doba přípravy: 45 min
Náročnost:
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Jahodová galetka s rebarborou

Autor: Avokádo
Luxusní dezert v podobě jahodové galetky s rebarborou vás okouzlí.

Suroviny na těsto

skořice mletá Avokádo 1 lžíce
alpská sůl s jódem Avokádo špetka
vychlazená voda 30 ml
moučkový cukr 25 g
žloutek na potření 1
vychlazené máslo 105 g
hladká mouka 170 g

Náplň

hladká mouka 2 lžíce
rebarbora 150 g
třtinový cukr 70 g
jahody 200 g

Do mísy si nachystáme mouku, cukr a špetku soli a lžičku mleté skořice. Postupně zapracováváme vychlazené máslo, pracujeme rychle, aby se máslo moc nerozpustilo. Nakonec přidáme hodně vychlazenou vodu a rychle zpracujeme na hladké těsto. Zabalíme do potravinové folie a necháme v lednici min. 30 minut vychladit.

Nachystáme si náplň. Rebarboru očistíme od slupek a nakrájíme na malé kostičky. Jahody umyjeme, vysušíme a rozčtvrtíme. Rebarboru a jahody smícháme s cukrem a moukou a necháme stát 15 minut.

Troubu zapneme na 170 °C. Odpočaté těsto vyválíme do kruhu. Z náplně slijeme přebytečnou vodu a naskládáme do středu těsta tak, aby nám zůstal okraj volný asi 5 cm. Okraj zahneme a potřeme rozšlehaným vajíčkem. Můžeme posypat cukrem, který nám pěkně zkaramelizuje, případně plátky mandlí. Pečeme 35-40 minut.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural