Špízy z vepřové panenky s ananasem

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 min
Náročnost:
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Špízy z vepřové panenky s ananasem

Autor: Avokádo
Maso marinujte nejlépe přes noc v chladu. Spojení vepřové panenky a ananasu je delikátní.

Suroviny

červená paprika 1
ananas 1
vepřová panenka 4

Marináda

hořčice ruská Avokádo 2 lžíce
šťáva z citrónu
med 1 lžíce
kořenicí směs Grilovací s česnekem Avokádo 2 lžíce

Vepřové panenky očistíme, umyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na kousky. Promícháme je s marinádou, kterou jsme si připravili smícháním hořčice, medu, oleje, šťávy z citrónu a kořenící směsi. Maso necháme v chladu marinovat, nejlépe přes noc.

Ananas očistíme, zbavíme tvrdých částí a nakrájíme na větší kousky. Červenou papriku omyjeme a nakrájíme také na kousky. Na grilovací jehlu střídavě napichujeme kousky masa, ananasu a papriky. Připravené špízy umístíme na hliníkový tác na grilování a grilujema na středně rozpáleném grilu, dokud nebude maso propečené.

Podáváme s česnekovým dipem a zeleninovým salátem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural