Špízy z vepřové panenky s ananasem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Špízy z vepřové panenky s ananasem

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

červená paprika 1
ananas 1
vepřová panenka 4

Marináda

Hořčice ruská Avokádo 2 lžíce
šťáva z citrónu
med 1 lžíce
kořenící směs Grilovací s česnekem Avokádo 2 lžíce

Vepřové panenky očistíme, umyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nakrájíme na kousky. Ty pak promícháme s marinádou, kterou jsme si připravili smícháním hořčice, medu, oleje, šťávy z citronu a přípravku Grilovací s česnekem. Maso necháme v chladu marinovat; nejlépe přes noc. Ananas očistíme, zbavíme tvrdých částí a nakrájíme na větší kousky. Červenou papriku omyjeme a nakrájíme také na kousky. Na grilovací jehlu střídavě napichujeme kousky masa, ananasu a papriky. Připravené špízy umístíme na hliníkový tác na grilování a grilujema na středně rozpáleném grilu dokud nebude maso propečené. Podáváme s česnekovým dipem a zeleninovým salátem.

Ohodnoťte recept