Studená papriková polévka s nádechem Itálie

Autor: Avokádo
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Studená papriková polévka s nádechem Itálie

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

smetana (36%) 100 ml
čerstvě nastrouhaný parmezán 2 lžíce
Sušená rajčata v oleji s bylinkami Avokádo (nasekaná na plátky) 2 lžíce
červené papriky 4
bílý jogurt 400 ml
citrónová šťáva 1 lžíce
strouhaný parmezán 2 lžíce
česnek 1 stroužek
Chilli mleté Avokádo
olivový olej 4 lžíce
Bazalka Avokádo
Paprika sladká mletá Avokádo
Česneková sůl Avokádo
Tymián Avokádo

Omytou a osušenou papriku natřeme olivovým olejem a pečeme asi 20 minut při teplotě 200 °C, poté zabalíme do alobalu, a necháme 20 minut odležet. Po vychladnutí papriku očistíme, oloupeme a nakrájíme na proužky.

V hrnci rozehřejeme olivový olej, přidáme papriku, nasekaný česnek, tymián, bazalku a sladkou papriku a dusíme asi 10 minut. Vše necháme vychladnout a následně přidáme jogurt, smetanu, citrónovou šťávu a důkladně rozmixujeme. Takto připravenou studenou polévku dochutíme česnekovou solí a chilli a necháme odležet v chladničce.

Podáváme po vychladnutí se sušenými rajčaty a parmezánem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural