Boloňské tagliatelle

Autor: Avokádo
Druh jídla: Těstoviny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Boloňské tagliatelle

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

pepř, sůl
řapíkatý celer 1
rajčatový protlak 2 lžíce
tagliatelle 450 g
Italské bylinky Avokádo 3 lžičky
slanina 80 g
suché bílé víno 125 ml
Bobkový list Avokádo 1 lístek
olivový olej 4 lžíce
parmazán 100 g
cibule 1
hovězí vývar 225 ml
mrkev 1
česnek 1 stroužek
mleté hovězí maso 275 g

Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej, na kterém opečeme slaninu nakrájenou na kostky; přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, na kostky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer. Vše společně restujeme cca 5 minut. Ke směsi přidáme maso a prudce opékáme až je maso hnědé; hrudky masa rozmačkáme vařečkou. Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vínem a vývarem, okořeníme bylinkami, bobkovým listem; dochutíme solí a pepřem. Zvolna vaříme cca 30 minut. Tagliatelle uvaříme dle návodu. Z omáčky vyndáme bobkový list a nalijeme ji na těstoviny, promícháme a podáváme s nastrouhaným parmazánem.

Ohodnoťte recept