Boloňské tagliatelle

Boloňské tagliatelle
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Těstoviny
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Boloňské tagliatelle

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 338
Italská klasika už z 12. století, za kterou vděčíme Římanům a Galům, to jsou Boloňské tagliatelle.

Suroviny

mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo podle chuti
řapíkatý celer 1 ks
rajčatový protlak 2 lžíce
tagliatelle 450 g
italské bylinky Avokádo 3 lžičky
slanina 80 g
suché bílé víno 125 ml
bobkový list Avokádo 1 lístek
olej olivový 4 lžíce
parmazán 100 g
cibule 1 ks
vývar hovězí 225 ml
mrkev 1 ks
česnek 1 stroužek
mleté hovězí maso 275 g
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo podle chuti

Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej, na kterém opečeme slaninu nakrájenou na kostky. Poté přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, na kostky nakrájenou mrkev a řapíkatý celer. Vše společně restujeme cca 5 minut.

Ke směsi přidáme maso a prudce opékáme, až je maso hnědé. Hrudky masa rozmačkáme vařečkou.

Přidáme rajčatový protlak, zalijeme vínem a vývarem, okořeníme bylinkami, bobkovým listem, dochutíme solí a pepřem. Zvolna vaříme cca 30 minut.

Tagliatelle uvaříme dle návodu.

Z omáčky vyndáme bobkový list a nalijeme ji na těstoviny, promícháme a podáváme s nastrouhaným parmazánem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural