Kuřecí vývar s knedlíčky

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Kuřecí vývar s knedlíčky

Autor: Avokádo
Vařte maso alespoň dvě hodiny, dostanete bohatý kuřecí vývar, který doladíte masovými knedlíčky a každý se jen olízne.

Suroviny

cibule 1
mrkev 3
kousky z kuřete (hřbet, krk, křídla) 400 g
kořeny petržele 2
malý celer 1
nové koření celé Avokádo 3 kuličky
pepř černý celý Avokádo 6 kuliček

Knedlíčky

polohrubá mouka 2 lžíce
pepř, sůl
malé vejce 1
polévkové bylinky Avokádo 2 lžičky
mleté kuřecí maso 120 g

Kousky kuřete dáme do 1,5 l studené vody, přidáme polovinu celeru, 2 mrkve, 1 petržel, cibuli a koření. Přivedeme k varu a necháme na mírném ohni probublávat cca 2 hodiny.

Mezitím si připravíme knedlíčky. Do mletého kuřecího masa vmícháme rozšlehané vejce, mouku, sůl, 1 lžičku směsi bylinek a špetku pepře. Dobře zamícháme, necháme 20 minut odležet v chladu. Poté tvoříme z masové hmoty drobné knedlíčky.

Uvařený vývar scedíme a znovu uvedeme do varu. Čerstvou zbylou mrkev, celer a petržel nakrájíme na nudličky a vhodíme do vývaru. Pak přidáme ještě knedlíčky, které ve vývaru vaříme, dokud nevyplavou.

Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem a bylinkami.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural