Steaky s omáčkou aïoli
Steaky nechte alespoň hodinu marinovat. Podávejte s variací francouzské omáčky aïoli.
Suroviny
steaky z hovězí svíčkové (150 g každý)
4
ks
hořčice Delikates Avokádo
2
lžíce
olej
4
lžíce
kořenicí směs Grilovací ďábelské Avokádo
3
lžíce
Španělská omáčka
olej olivový
300
ml
nové koření mleté Avokádo
podle chuti
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo
podle chuti
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo
podle chuti
rozdrcené stroužky česneku
3
ks
šťáva z jednoho citrónu
podle chuti
hořčice Delikates Avokádo
1
lžíce
žloutky
3
ks
brambory
2
ks
Z oleje, hořčice a kořenící směsi připravíme marinádu, potřeme s ní steaky a necháme maso minimálně hodinu odležet v chladu.
Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a dobře rozmačkáme. Žloutky smícháme s hořčicí a citrónovou šťávou, postupně přilijeme olej a vymícháme na jemnou hmotu. Přidáme brambory a česnek, dochutíme a promixujeme.
Steaky grilujeme několik minut z každé strany (propečené jak kdo má rád). Podáváme se španělskou omáčkou a opečenou bagetou.