Steaky se španělskou omáčkou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Steaky se španělskou omáčkou

Autor: Avokádo

Suroviny

steaky z hovězí svíčkové (150 g každý) 4
Hořčice Delikates Avokádo 2 lžíce
olej 4 lžíce
kořenící směs Grilovací ďábelské Avokádo 3 lžíce

Španělská omáčka

olivový olej 300 ml
Nové koření mleté Avokádo
Pepř černý mletý Avokádo
Alpská sůl s jódem Avokádo
rozdrcené stroužky česneku 3
šťáva z jednoho citrónu
Hořčice Delikates Avokádo 1 lžíce
žloutky 3
brambory 2

Z oleje, hořčice a kořenící směsi připravíme marinádu, potřeme s ní steaky a necháme maso minimálně hodinu odležet v chladu.

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a dobře rozmačkáme. Žloutky smícháme s hořčicí a citrónovou šťávou, postupně přilijeme olej a vymícháme na jemnou hmotu. Přidáme brambory a česnek, dochutíme a rozmixujeme. Steaky grilujeme několik minut z každé strany (jak kdo má rád propečené). Podáváme se španělskou omáčkou a opečenou bagetou.

Ohodnoťte recept