Steaky s omáčkou aïoli

Steaky s omáčkou aïoli
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Steaky s omáčkou aïoli

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 336
Steaky nechte alespoň hodinu marinovat. Podávejte s variací francouzské omáčky aïoli.

Suroviny

steaky z hovězí svíčkové (150 g každý) 4 ks
hořčice Delikates Avokádo 2 lžíce
olej 4 lžíce
kořenicí směs Grilovací ďábelské Avokádo 3 lžíce

Španělská omáčka

olej olivový 300 ml
nové koření mleté Avokádo podle chuti
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo podle chuti
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo podle chuti
rozdrcené stroužky česneku 3 ks
šťáva z jednoho citrónu podle chuti
hořčice Delikates Avokádo 1 lžíce
žloutky 3 ks
brambory 2 ks

Z oleje, hořčice a kořenící směsi připravíme marinádu, potřeme s ní steaky a necháme maso minimálně hodinu odležet v chladu.

Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a dobře rozmačkáme. Žloutky smícháme s hořčicí a citrónovou šťávou, postupně přilijeme olej a vymícháme na jemnou hmotu. Přidáme brambory a česnek, dochutíme a promixujeme.

Steaky grilujeme několik minut z každé strany (propečené jak kdo má rád). Podáváme se španělskou omáčkou a opečenou bagetou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural