Olej smícháme v míse s kořením a přidáme na čtvrtky rozkrojené brambory. Osolíme a opepříme. Vše promícháme, dáme na pekáč vyložený pečícím papírem a pečeme dozlatova při 180 °C přibližně 30–40 minut.
Všechny suroviny na omáčku dobře promícháme v misce a dáme vychladit.
Maso z obou stran posypeme kořenicí směsí a pokapeme olivovým olejem. Olej do plátků jemně vmasírujeme. Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi je opékáme 2–3 minuty z každé strany.
Maso přesuneme na talíř, potřeme částí omáčky, zabalíme do alobalu a necháme pár minut odpočinout. Díky tomu budou steaky uvnitř krásně šťavnaté. Nakrájíme je přes vlákno na šikmé plátky a podáváme se zbývající bylinkovou omáčkou a hranolky.
TIP: Místo roštěné použijte svíčkovou nebo flank steak z pupku. Steak můžete podávat jako sendvič. Rozkrojenou hamburgerovou bulku opečte nasucho na grilu nebo pánvi. Dejte do ní trochu bylinkové omáčky, pak plátky masa a opět omáčku.