Argentinský steak s bylinkovou omáčkou

Autor: Průvodce chutí
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 min
Náročnost:
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Argentinský steak s bylinkovou omáčkou

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 334
Argentinskou kuchyni proslavily hovězí steaky. Ochuťte jej bylinkovou omáčkou, která s ním krásně ladí.

Suroviny

hovězí roštěná 800 g
olivový olej 4 lžíce
kořenicí směs Steak se zeleným a růžovým pepřem Avokádo 2 lžíce

Bylinková omáčka

čerstvý koriandr 1 svazek
oregáno Avokádo 1 lžička
chilli mleté Avokádo ½ lžičky
česnek prolisovaný 1 stroužek
červený vinný ocet 3 lžíce
olivový olej 5 lžic
mořská sůl Mlýnek Avokádo podle chuti
pepř barevný Mlýnek Avokádo podle chuti

Hranolky

brambory 4 ks
olivový olej 4 lžíce
oregáno Avokádo 1 lžíce
česnek sušený Avokádo 1 lžička
mořská sůl Mlýnek Avokádo podle chuti
pepř barevný Mlýnek Avokádo podle chuti

Olej smícháme v míse s kořením a přidáme na čtvrtky rozkrojené brambory. Osolíme a opepříme. Vše promícháme, dáme na pekáč vyložený pečícím papírem a pečeme dozlatova při 180 °C přibližně 30–40 minut.

Všechny suroviny na omáčku dobře promícháme v misce a dáme vychladit.

Maso z obou stran posypeme kořenicí směsí a pokapeme olivovým olejem. Olej do plátků jemně vmasírujeme. Na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi je opékáme 2–3 minuty z každé strany.

Maso přesuneme na talíř, potřeme částí omáčky, zabalíme do alobalu a necháme pár minut odpočinout. Díky tomu budou steaky uvnitř krásně šťavnaté. Nakrájíme je přes vlákno na šikmé plátky a podáváme se zbývající bylinkovou omáčkou a hranolky.

TIP: Místo roštěné použijte svíčkovou nebo flank steak z pupku. Steak můžete podávat jako sendvič. Rozkrojenou hamburgerovou bulku opečte nasucho na grilu nebo pánvi. Dejte do ní trochu bylinkové omáčky, pak plátky masa a opět omáčku.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural