Kuřecí stehna rozdělte v kloubu na dvě části a dejte je stranou do misky.
V jiné větší míse prošlehejte máslo, víno, hořčici a směs koření Kuře citron-rozmarýn Avokádo. Do marinády vložte kuřecí stehna, důkladně je ze všech stran potřete a nechte nejméně 2 hodiny marinovat v lednici.
Troubu předehřeme na 190 °C. Brambory důkladně omyjeme, osušíme a rozkrájíme na osminy. Dáme je do většího pekáčku. Brambory přelijeme marinádou, promícháme a rovnoměrně urovnáme. Na brambory položíme kousky kuřete a přelijeme zbylou marinádou. Nakonec do pekáčku přidáme celé neoloupané stroužky česneku.
Pekáč překryjeme alobalovou fólií nebo poklicí a vložíme do předehřáté trouby. Pečeme asi 55 minut doměkka. Pak sundáme alobal nebo poklici, přelijeme kuře šťávou a pečeme dalších přibližně 25 minut, až kuře zezlátne a získá lákavou křupavou kůrčičku.
Zatímco se kuře peče, připravíme si tzatziky. Okurku podélně rozkrojíme a lžící vydlabeme měkký střed se semínky. Dužinu nastrouháme nahrubo, vložíme do cedníku a opatrně z ní vymačkáme přebytečnou vodu. Smícháme ji s jogurtem a kořenicí směsí. Zakápneme olejem, promícháme a necháme 2 hodiny odležet v lednici. Nakonec salát případně dosoíme mořskou solí nebo okyselíme citronem.
Upečené kuře posypeme čerstvou petrželkou a podáváme s vychlazenými tzatziky.
TIP: Pečením česnek ztratí štiplavost a získá příjemnou oříškovou a nasládlou chuť. Vymáčkněte ho ze slupky a dochuťte jím kuře rovnou na talíři. Nebo si ho dejte později jako chuťovku s opečeným chlebem.