Grilovaný losos s medem a hořčicí

Autor: Avokádo
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Grilovaný losos s medem a hořčicí

Autor: Avokádo
Lososa marinujte pár hodin předem. Dokonalou chuť hořčice a medu dolaďte ještě kombinací s grilovanou zeleninou.

Suroviny

hořčice ruská Avokádo 3 lžíce
štáva z pomeranče 4 lžíce
losos 6 plátků
řepkový olej 1 lžíce
pepř barevný Mlýnek Avokádo
kořenicí směs Grilovaná zelenina Avokádo
mořská sůl Mlýnek Avokádo
tymián Avokádo 1 lžička
česnek 4 stroužky
mrkev 3
med 80 g
sojová omáčka 2 lžíce
cuketa 1

Očištěné filety z lososa opepříme a osolíme. V misce smícháme med, sojovou omáčku, olej, hořčici a pomerančovou šťávu. Do marinády přidáme prolisovaný česnek a tymián a důkladně promícháme. Lososa naložíme do marinády a marinujeme 1-2 hodiny. Poté grilujeme 4 minuty z každé strány.

Na grilovanou zeleninu si mrkev nakrájíme na klínky a cuketu na kolečka. Zeleninu posypeme kořenící směsí a grilujeme do měkka.

Lososa podáváme s grilovanou zeleninou, vše posypané čerstvou petrželkou.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural