Grilovaný losos v medovo-hořčičné marinádě

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Grilovaný losos v medovo-hořčičné marinádě

Autor: Avokádo

Suroviny

Hořčice ruská Avokádo 3 lžíce
štáva z pomeranče 4 lžíce
losos 6 plátků
řepkový olej 1 lžíce
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
kořenící směs Grilovaná zelenina Avokádo
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
Tymián Avokádo 1 lžička
česnek 4 stroužky
mrkev 3
med 80 g
sojová omáčka 2 lžíce
cuketa 1

Očištěné filety z lososa opepříme a osolíme. V misce smícháme med, sojovou omáčku, olej, hořčice a pomerančovou šťávu. Do marinády přidáme nalisovaný česnek a tymián a důkladně vše promícháme. Lososa naložíme do marinády a marinujeme 1-2 hodiny. Lososa grilujeme 4 minuty z každé strány.

Na grilovanou zeleninu si mrkev nakrájíme na klínky a cuketu na kolečka. Zeleninu posypeme směsí Grilovaná zelenina a grilujeme do měkka.

Lososa podáváme s grilovanou zeleninou posypané čerstvou petrželkou.

Ohodnoťte recept