Mexická studená polévka s čerstvým koriandrem a celerem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Mexická studená polévka s čerstvým koriandrem a celerem

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

Pepř černý mletý Avokádo
olivový olej 1 lžíce
Chilli mleté Avokádo
rajčatová šťáva 200 ml
čerstvý koriandr 1 svazek
celer na ozdobu větvičky
stroužky česneku 2
šťáva z 1 limetky
rajčata nakrájená na kostičky a zbavená slupky a semínek 4
okurka nakrájená na kostičky a zbavená slupky a semínek 1
Alpská sůl s jódem Avokádo

Guacamole (tradiční mexická omáčka):

malá cibule jemně nasekaná 1
česnek jemně nasekaný 1 stroužek
zralé avokádo 1
čerstvý koriandr a petržel
rajče nakrájené na kostičky a zbavené slupky a semínek 1
Alpská sůl s jódem Avokádo
jemně nasekaná paprička jalapeño (chilli paprička) 1
limetková šťáva 4 lžíce
Pepř černý mletý Avokádo
olivový olej 1 lžíce

Guacamole: Oloupané avokádo rozmačkáme vidličkou a pokropíme citrónovou šťávou, aby nám ovoce nezčernalo. Do avokáda přidáme cibuli, rajčata, česnek a chilli papričku. Přilijeme olivový olej, osolíme a opepříme. Následně přidáme také petržel a jemně nasekané lístky koriandru.

Polévka: Všechny ingredience polévky s výjimkou koriandru a celeru důkladně rozmixujeme a dochutíme kořením a čerstvě nasekaným koriandrem.

Podáváme jako polévku, ochucenou guacamole nebo jako osvěžující nápoj s celerem.

Ohodnoťte recept