Mexická studená polévka s čerstvým koriandrem a celerem
Autor: Avokádo
Suroviny pro 4 osoby:
Pepř černý mletý Avokádo
olivový olej
1
lžíce
Chilli mleté Avokádo
rajčatová šťáva
200
ml
čerstvý koriandr
1
svazek
celer na ozdobu
větvičky
stroužky česneku
2
šťáva z 1 limetky
rajčata nakrájená na kostičky a zbavená slupky a semínek
4
okurka nakrájená na kostičky a zbavená slupky a semínek
1
Alpská sůl s jódem Avokádo
Guacamole (tradiční mexická omáčka):
malá cibule jemně nasekaná
1
česnek jemně nasekaný
1
stroužek
zralé avokádo
1
čerstvý koriandr a petržel
rajče nakrájené na kostičky a zbavené slupky a semínek
1
Alpská sůl s jódem Avokádo
jemně nasekaná paprička jalapeño (chilli paprička)
1
limetková šťáva
4
lžíce
Pepř černý mletý Avokádo
olivový olej
1
lžíce
Guacamole: Oloupané avokádo rozmačkáme vidličkou a pokropíme citrónovou šťávou, aby nám ovoce nezčernalo. Do avokáda přidáme cibuli, rajčata, česnek a chilli papričku. Přilijeme olivový olej, osolíme a opepříme. Následně přidáme také petržel a jemně nasekané lístky koriandru.
Polévka: Všechny ingredience polévky s výjimkou koriandru a celeru důkladně rozmixujeme a dochutíme kořením a čerstvě nasekaným koriandrem.
Podáváme jako polévku, ochucenou guacamole nebo jako osvěžující nápoj s celerem.