Grilované broskve s kozím sýrem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Grilované broskve s kozím sýrem

Autor: Avokádo

Suroviny

Skořice mletá Avokádo 1 lžičky
čerstvý rozmarýn
med 2 lžíce
broskve 3
vlašské ořechy 20 g
kozí sýr 50 g
Muškatový ořech mletý Avokádo 1 lžíce
olej z vlašských ořechů 1 lžičky

V misce smícháme med s muškátovým oříškem, skořicí. Rozřízneme broskve na půl, odstraníme pecku a lehce pokapeme olivovým olejem. Položíme na rozpálený gril a navrh dáme větvičku rozmarýnu. Broskve grilujeme z obou stran, cca 10 minut na jedné. Těsně před vyndáním z grilu zalejeme marinádou z medu  a zasypeme kozím sýrem. Při podávám zasypeme vlašskými ořechy.

TIP: Větvičku rozmarýnu můžeme dát i na uhlíky, aby se nám vůně rozlinula celým grilem. Pozor aby se nám rozmarýn nespálil.

Ohodnoťte recept