Křupavá grilovaná křidýlka

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Křupavá grilovaná křidýlka

Autor: Avokádo

Suroviny

čerstvý koriandr
velká kuřecí křídla 20

Marináda

čerstvý zázvor 1 lžíce
med 2 lžíce
sojová omáčka 3 lžíce
citrónová šťáva 2 lžíce
kořenící směs Pikantní křidýlka Avokádo 2 lžíce
chilli paprička 1
Pepř barevný celý Avokádo 1 lžička

Chilli papričku  omyjeme, zbavíme semínek a najemno nasekáme. Zázvor nastrouháme najemno. Všechny ingredience na marinádu důkladně promícháme.

Omytá a očištěná křidélka naložíme do marinády a necháme odležet 4-6 hodin. Takto připravené křidélka grilujeme 30 minut, občas otočíme a potřeme marinádou. Před podáváním posypeme čerstvým koriandrem.

Ohodnoťte recept