Křupavá grilovaná křidélka

Křupavá grilovaná křidélka
Počet porcí: 4-6
Doba přípravy: 50 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Křupavá grilovaná křidélka

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 327
Křidélka marinujte 4-6 hodin předem, budou extra křupavá.

Suroviny

koriandr čerstvý hrst
kuřecí křídla velká 20

Marináda

sůl, cukr 1 lžíce
med 2 lžíce
sojová omáčka 3 lžíce
citrónová šťáva 2 lžíce
kořenicí směs Pikantní křidýlka Avokádo 2 lžíce
chilli paprička 1 ks
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo 1 lžička

Chilli papričku omyjeme, zbavíme semínek a najemno nasekáme. Zázvor nastrouháme najemno. Všechny ingredience na marinádu důkladně promícháme.

Omytá a očištěná křidélka naložíme do marinády a necháme odležet 4-6 hodin. Takto připravená křidélka grilujeme 30 minut, občas otočíme, průběžně potíráme marinádou. Před podáváním posypeme čerstvým koriandrem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural