Lívance s domácí nugetou a vanilkovým krémem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Lívance s domácí nugetou a vanilkovým krémem

Autor: Avokádo

Lívance

Alpská sůl s jódem Avokádo
vejce 2
mléko 100 ml
Skořice mletá Avokádo 1 lžičky
čerstvé jahody
jemné ovesné vločky 100 g
banán 1

Tvarohovo-vanilkový krém

tvaroh 250 g
smetana ke šlehání 200 ml
třtinový cukr
vanilkový lusk 1

Domácí nugeta

kakao 2 lžíce
kvalitní mléčná čokoláda 100 g
olej (slunečnicový, arašídový,...) 1 lžíce
lískové oříšky 100 g

Lívance

Banán rozmačkáme a smícháme s jemnými vločkami. Postupně přilíváme mléko, dokud nám nevznikne husté těstíčko. Poté přidáme vejce se špetkou solí a skořici, zamícháme. Lívanečky smažíme na sucho. Pokud by se těsto moc přichytávalo můžeme podlít kapkou oleje.

Hotové lívance můžeme vykrajovat do různých tvarů. Podáváme s tvarohovo-vanilkovým krém, domácí nugetou a čerstvým ovocem.

Tvarohovo - vanilkový krém

Tvaroh rozmícháme s třtinovým cukrem a semínky z vanilkového lusku. Smetanu vyšleháme do šlehačky a opatrně vmícháme do tvarohu.

Domácí nugeta

Lískové oříšky opražíme v troubě nebo na pánvi a zbavíme je slupek. Oříšky posekáme a poté rozmixujeme v mixéru na pastu dokud se z oříšku nezačne uvolňovat tuk. Do oříškové pasty zamícháme lžíci oleje, 2 lžíce holandského kakaa a promícháme. Pro ještě lepší chuť můžeme přidat rozpuštěnou mléčnou čokoládu.

Ohodnoťte recept