Lívance
Banán rozmačkáme a smícháme s jemnými vločkami. Postupně přilíváme mléko, dokud nám nevznikne husté těstíčko. Poté přidáme vejce se špetkou solí a skořici, zamícháme. Lívanečky smažíme na sucho. Pokud by se těsto moc přichytávalo můžeme podlít kapkou oleje.
Hotové lívance můžeme vykrajovat do různých tvarů. Podáváme s tvarohovo-vanilkovým krém, domácí nugetou a čerstvým ovocem.
Tvarohovo - vanilkový krém
Tvaroh rozmícháme s třtinovým cukrem a semínky z vanilkového lusku. Smetanu vyšleháme do šlehačky a opatrně vmícháme do tvarohu.
Domácí nugeta
Lískové oříšky opražíme v troubě nebo na pánvi a zbavíme je slupek. Oříšky posekáme a poté rozmixujeme v mixéru na pastu dokud se z oříšku nezačne uvolňovat tuk. Do oříškové pasty zamícháme lžíci oleje, 2 lžíce holandského kakaa a promícháme. Pro ještě lepší chuť můžeme přidat rozpuštěnou mléčnou čokoládu.