Hummus

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Hummus

Autor: Avokádo

Suroviny

Mořská sůl Mlýnek Avokádo
olivový olej 50 ml
Paprika sladká mletá Avokádo
voda 1 l
česnek 1 stroužek
pita chléb
cizrna 250 g
římský kmín 1 lžička
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
citrónová šťáva 1 lžíce
koriandr 1 lžička

Cizrnu necháme 24 hodin odstát ve vodě. Poté cizrnu osolíme a 45 minut vaříme. Uvařenou cizrnu scedíme, nasypeme do mixéru spolu s římským kmínem, citronovou šťávou, solí, pepřem, koriandrem. Vše umixujeme na jemnou kaši. Servírujeme v míse, zakápnuté olivovým oleje, posypané čerstvým koriandrem, hrstí uvařené cizrny a špetkou mleté papriky. Podáváme s pita chlebem nebo s chlebem.

Ohodnoťte recept