Hummus
Hummus skvěle chutná i s čerstvou zeleninou nakrájenou na hranolky. Například mrkví nebo salátovou okurkou. Jen nechte cizrnu odstát ve vodě den předem.
Suroviny
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo
podle chuti
olej olivový
50
ml
paprika sladká mletá Avokádo
podle chuti
voda
1
l
česnek
1
stroužek
pita chléb
podle chuti
cizrna
250
g
římský kmín
1
lžička
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo
podle chuti
citrónová šťáva
1
lžíce
koriandr
1
lžička
Cizrnu necháme 24 hodin odstát ve vodě.
Poté cizrnu osolíme a 45 minut vaříme. Scedíme, nasypeme do mixéru spolu s římským kmínem, citronovou šťávou, solí, pepřem a koriandrem. Vše umixujeme na jemnou kaši. Servírujeme v míse, zakápnuté olivovým olejem, posypané čerstvým koriandrem, hrstí uvařené cizrny a špetkou mleté papriky. Podáváme s pita chlebem nebo jiným pečivem.