Hummus
Autor: Avokádo
Hummus skvěle chutná i s čerstvou zeleninou nakrájenou na hranolky. Například mrkví nebo salátovou okurkou. Jen nechte cizrnu odstát ve vodě den předem.
Suroviny
mořská sůl Mlýnek Avokádo
olivový olej
50
ml
paprika sladká mletá Avokádo
voda
1
l
česnek
1
stroužek
pita chléb
cizrna
250
g
římský kmín
1
lžička
pepř barevný Mlýnek Avokádo
citrónová šťáva
1
lžíce
koriandr
1
lžička
Cizrnu necháme 24 hodin odstát ve vodě.
Poté cizrnu osolíme a 45 minut vaříme. Scedíme, nasypeme do mixéru spolu s římským kmínem, citronovou šťávou, solí, pepřem a koriandrem. Vše umixujeme na jemnou kaši. Servírujeme v míse, zakápnuté olivovým olejem, posypané čerstvým koriandrem, hrstí uvařené cizrny a špetkou mleté papriky. Podáváme s pita chlebem nebo jiným pečivem.