Česneková kari omáčka s hranolkami

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Česneková kari omáčka s hranolkami

Autor: Avokádo

Suroviny

Hořčice medová Avokádo 1 lžička
kořenící směs Kari indické Avokádo 1 lžička
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
česnek 1 stroužek
brambory 1 kg
olej 150 ml
žloutek 1
citrónová šťáva 1 lžíce
Mořská sůl Mlýnek Avokádo

Ingredience na omáčku rozmixujeme do hladka, přesuneme do mističky a dáme vychladit. Brambory nakrájíme na hranolky, pořádně propláchneme ledovou vodou a osušíme do sucha, aby při smažení moc neprskaly. Olej rozpálíme ve vyšší pánvi nebo v hrnci na 175 °C. Hranolky vložíme do hrnce a smažíme zhruba 10 minut. Hranolky vytáhneme z oleje, osolíme a ihned teplé podáváme s kari omáčkou.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept