Kuřecí kapsa s bylinkovou strouhankou

Autor: Avokádo
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Kuřecí kapsa s bylinkovou strouhankou

Autor: Avokádo

Suroviny

Bazalka Avokádo 2 lžíce
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
pšeničná mouka 100 g
vejce 1
kuřecí prso 1
mozzarella 1
houska 1
rajská omáčka 1 lžíce

Nejdříve si připravíme bylinkovou strouhanku. Starší housku natrháme a rozmixujeme v mixéru, přidáme bazalku a promícháme.

Kuřecí prso osolíme a naříznutím v něm vytvoříme kapsu. Vnitřek pomažeme rajčatovou omáčkou, vložíme natrhanou mozzarelu. Prso obalíme v mouce, vajíčku a bylinkové strouhance. Smažíme 4 minuty z obou stran. Poté dáme ještě zapéct na 10 minut na 180 °C. Podáváme se salátkem z rukoly, rajčátek, cibule a parmazánu zakápnuté olivovým olejem.

Ohodnoťte recept