Kuřecí kapsa s bylinkovou strouhankou

Kuřecí kapsa s bylinkovou strouhankou
Počet porcí: 1
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Drůbež
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Kuřecí kapsa s bylinkovou strouhankou

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 318
Už vás nebaví obyčejné kuřecí řízky? Zkuste plněnou kapsu v bylinkové strouhance.

Suroviny

bazalka Avokádo 2 lžíce
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo podle chuti
pšeničná mouka 100 g
vejce 1 ks
kuřecí prso 1 ks
mozzarella 1 ks
houska 1 ks
rajská omáčka 1 lžíce

Nejdříve si připravíme bylinkovou strouhanku. Starší housku natrháme a rozmixujeme v mixéru, přidáme bazalku a promícháme.

Kuřecí prso osolíme a naříznutím v něm vytvoříme kapsu. Vnitřek pomažeme rajčatovou omáčkou, vložíme natrhanou mozzarelu. Prso obalíme v mouce, vajíčku a bylinkové strouhance. Smažíme 4 minuty z obou stran. Poté dáme ještě zapéct na 10 minut na 180 °C.

Podáváme se salátkem z rukoly, rajčátek, cibule a parmazánu zakápnuté olivovým olejem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural