Hamburger z grilu

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Grilování

Tipy k dochucení

Hamburger z grilu

Autor: Avokádo

Suroviny pro 2 osoby:

mleté hovězí maso 250 g
červená cibule 1
kečup 2 lžíce
voda 15 ml
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
Paprika pálivá mletá Avokádo 1 lžička
Pepř barevný celý Avokádo
bulky 2
salát 1 hlávky
kyselé okurky 4
majonéza 2 lžíce

Do mletého masa přidáme 15 ml vody, špetku pálivé papriky a čerstvě mletý pepř. Vše smícháme a vytvarujeme dva stejné velké hamburgery. Maso grilujeme nebo smažíme na pánvi z každé strany 2 minuty.

Housky rozřízneme na půl a necháme chvilku opéct. Opečené housky pomažeme majonézou, kečupem nebo oblíbenou omáčkou. Do housky navrstvíme salát, maso, cibuli nakrájenou na kolečka, rajčata, okurek. Nakonec dáme druhou půlkou housky. Můžeme propíchnout špejlí, aby se hamburger nerozjel.

Dobrou chuť!

TIP: Housky si můžete upéct podle našeho receptu: http://galeriereceptu.cz/recept-316.html

Ohodnoťte recept