Hamburgerové housky

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Párty
Sezóna: Grilovačka
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Hamburgerové housky

Autor: Avokádo

Suroviny na 6 housek

cukr 4 lžičky
vejce 1
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
sušené droždí 7 g
vajíčko na potření
rozpuštěné máslo 50 g
pšeničná mouka hladká 400 g
sezam 1 lžíce
mléko 140 ml
voda 100 ml

Pro hluboké mísy vložíme sušeného droždí, cukr, rozpuštěné máslo, mléko, vodu a špetku soli. Mícháme dokud se droždí a cukr nerozpustí.. Pak přidáme mouku a 1 vejce. Vše hněteme minimálně 10 minut dokud se těsto nepřestane lepit. Těsto rozdělíme na 6 stejným kusů a vytvoříme koule. Přikryjeme suchou utěrkou a necháme asi 30 minut kynout na teplém místě. Nakynuté bulky přesuneme na plech, pomažeme vajíčkem a posypeme sezamem. Pečeme 10 minut v troubě předehřáté na 240 °C. Po upečení vyndáme a čekáme až zchladnou.

TIP: Housky můžeme posypat i jiným oblíbeným semínkem, například slunečnicovým nebo dýňovým.

Ohodnoťte recept