Rebarborový jáhelník

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 min
Náročnost:
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Rebarborový jáhelník

Autor: Avokádo
Jáhly jsou skvělé pro celiaky, alergiky a díky nízkému GI jsou vhodné i pro redukci váhy. Rebarbora zas byla již tisíce let před naším letopočtem považována za lék z Himalájí. Zkuste proto rebarborový jáhelník!

Suroviny

vejce 2
jáhel 200 g
kardamom mletý Avokádo 1 lžička
rebarbora 200 g
skořice mletá Avokádo 1 lžička
sušené švestky 200 g
cukr
máslo

Jáhly dvakrát propláchneme a dáme vaři do cca 600 ml vody do dostatečně velkého hrnce.

Mezi tím, co se nám vaří jáhly, si připravíme rebarboru a švestky. Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky a dáme na rozehřátou pánev. Posypeme ji cukrem a asi 3 minuty zahříváme, dokud nepustí šťávu. Následně bez šťávy přendáme do misky a smícháme s kardamonem a skořicí. Švestky nakrájíme na malé kousky.

Uvařené jáhly smícháme se žloutky a podle chuti můžeme dosladit. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do jáhel.

Rozehřejeme troubu na 180 °C. Do máslem vymazané zapékací mísy postupně vrstvíme jáhlovou kaši, rebarboru, švestky. Opakujeme, poslední vrstvou pak musí být opět jáhly. Navrh poklademe plátky másla. Pečeme cca 40 minut dozlatova.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural