Rebarborový jahelník

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Rebarborový jahelník

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby

vejce 2
jáhel 200 g
Kardamom mletý Avokádo 1 lžička
rebarbora 200 g
Skořice mletá Avokádo 1 lžička
sušené švestky 200 g
cukr
máslo

Jáhly dvakrát propláchneme a dáme vaři do cca 600 ml vody do dostatečně velkého hrnce. Mezi tím, co se nám vaří jáhly, si připravíme rebarboru a švestky. Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky a dáme na rozehřátou pánev. Rebarboru posypeme cukrem a asi 3 minuty zahříváme, dokud nepustí šťávu. Rebarboru v misce smícháme s kardamonem a skořicí. Švestky nakrájíme na malé kousky.

Uvařené jáhly smícháme se žloutky a podle chuti můžeme dosladit. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do jáhlí.

Rozehřejeme troubu na 180 °C. Do máslem vymazané zapékací mísy postupně skládáme jáhlovou kaši, rebarboru, švestky, jáhly, rebarboru, švestky, jáhly. Navrh poklademe plátky másla. Pečeme cca 40 minut dozlatova.

Ohodnoťte recept