Rebarborový jáhelník

Rebarborový jáhelník
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Sladká jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Rebarborový jáhelník

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 311
Jáhly jsou skvělé pro celiaky, alergiky a díky nízkému GI jsou vhodné i pro redukci váhy. Rebarbora zas byla již tisíce let před naším letopočtem považována za lék z Himalájí. Zkuste proto rebarborový jáhelník!

Suroviny

vejce 2 ks
jáhly 200 g
kardamom mletý 1 lžička
rebarbora 200 g
skořice mletá Avokádo 1 lžička
švestky sušené 200 g
cukr podle chuti
máslo podle chuti

Jáhly dvakrát propláchneme a dáme vaři do cca 600 ml vody do dostatečně velkého hrnce.

Mezi tím, co se nám vaří jáhly, si připravíme rebarboru a švestky. Rebarboru očistíme, oloupeme a nakrájíme na malé kousky a dáme na rozehřátou pánev. Posypeme ji cukrem a asi 3 minuty zahříváme, dokud nepustí šťávu. Následně bez šťávy přendáme do misky a smícháme s kardamonem a skořicí. Švestky nakrájíme na malé kousky.

Uvařené jáhly smícháme se žloutky a podle chuti můžeme dosladit. Z bílků vyšleháme tuhý sníh a opatrně vmícháme do jáhel.

Rozehřejeme troubu na 180 °C. Do máslem vymazané zapékací mísy postupně vrstvíme jáhlovou kaši, rebarboru, švestky. Opakujeme, poslední vrstvou pak musí být opět jáhly. Navrh poklademe plátky másla. Pečeme cca 40 minut dozlatova.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural