Vepřová panenka v listovém těstě s karamelizovanou cibulí

Autor: Avokádo
Druh jídla: Vepřové maso
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Vepřová panenka v listovém těstě s karamelizovanou cibulí

Autor: Avokádo

Suroviny

Hořčice ruská Avokádo 2 lžíce
listové těsto 2 plátky
vepřová panenka (každá 400 - 450 g) 2
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
parmská šunka na plátky 200 g
olej 1 lžíce
žloutek 1
Majoránka Avokádo 2 lžíce
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
Majoránka Avokádo 1 lžička

Suroviny na karamelizovanou cibuli

Mořská sůl Mlýnek Avokádo
červený vinný ocet 1 lžička
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
třtinový cukr 1 lžička
červená cibule 2
bílá cibule 2
máslo 1 lžíce
balsamico 1 lžíce
olej 1 lžíce

Připráva karamelizované cibule:

Cibuli nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo a olej, přidáme cibuli a smažíme 20 minut, občas zamícháme. Osmažíme, opepříme a smažíme dalších 10 minut. Když je cibule opečená přídáme balsamico a ocet a vaříme dokud se tekutina neodpaří. Nakonec přidáme cukr a vaříme několik minut.

Příprava panenky

Panenku důkladně odblaníme, umyjeme a osušíme. Osolíme, opepříme, posypeme majoránkou. Rozpálíme na pánvi olej a panenku na něm ze všech stran osmažíme, jedna strana 8-10 minut. Vyjmeme z pánve a ještě teplou panenku potřeme hořčicí. Troubu předehřejeme na 200 °C. Na listové těsto naskládáme šunku a karamelizovanou cibuli, položíme panenku a zabalíme. Stejným způsobem připravíme i druhou panenku. Zabalenou panenku položíme na pečící papír a pečeme 35-40 minut ve spodní části trouby.

Po upečení nechte 10 minut v troubě s pootevřenými dvířky. Před podáváním nakrájíme na plátky

Ohodnoťte recept