Gazpacho - španělská studená polévka z rajčat

Autor: Avokádo
Druh jídla: Polévky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Gazpacho - španělská studená polévka z rajčat

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

Mořská sůl Mlýnek Avokádo
Chilli mleté Avokádo
olivový olej 80 ml
černé olivy na ozdobu několik
salátová okurka 1
rajčata 1 kg
vinný ocet dle chuti
čerstvá bazalka několik lístků
malá zelená paprika 1
malá cibule 1
česnek 2 stroužky

Rajčata spaříme a oloupeme. Všechnu zeleninu nakrájíme a rozmixujeme v mixéru, přidáme vinný ocet, sůl a chilli. Před ukončením mixování, přidáme olivový olej a listy bazalky. Když vše rozmixujeme, prolisujeme sítem.

Podáváme s černými olivami. Kromě oliv můžeme servírovat najemno nakrájenou zeleninu (rajčata, cibuli, papriku, okurku) v samostatných miskách, aby si každý mohl vybrat zeleninu podle své chuti.

Ohodnoťte recept