Tvarohový chlebíček s kandovaným ovocem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Sladká jídla
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Tvarohový chlebíček s kandovaným ovocem

Autor: Avokádo

Suroviny

sušený ananas 50 g
rum 2 lžíce
kypřicí prášek do pečiva 1 lžička
tvaroh 115 g
Citrónová kůra Avokádo 1 lžička
kandované třešně 50 g
máslo 225 g
cukr 280 g
Alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžičky
vejce 4
sušené brusinky 50 g
rozinky 50 g
hladká mouka 325 g

Poleva

voda dle potřeby 1 lžíce
pomerančový džus 3 lžíce
ořechy
moučkový cukr 150 g

Ovoce zajijeme vroucí vodou, necháme stát po dobu 15 minut a zcedíme. V míse smícháme mouku se solí a práškem do pečiva. V jiné míse smícháme máslo s cukrem, rumem a tvarohem. Přidáme vejce a promícháme. Nakonec přidáme odkapané ovoce, mouku a důkladně promícháme.

Těsto dáme do formy na chlebíček vymazaný máslem a vysypané moukou. Pečeme 60-80 minut v předehřáté troubě na 170 °C.  Koláč necháme vychaldnout.

Poleva

Moučkový cukr smícháme s pomerančovou šťávou a mícháme alespoň 10 minut. Pokud je poleva příliš  hustá, přidáme vodu. Polevou ozdobíme koláč a navrch posypeme ořechy.

Ohodnoťte recept