Příprava těsta
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto. Vytvoříme z něj bochánek, který zabalíme do potravinové folie a necháme hodinu v ledniččce odležet. Poté jej rozválíme na tenktý plát a přeneseme do formy vyložené pečícím papírem. Opět dáme do ledničky na 30 minut. Předehřejeme troubu na 200 °C, propícháme těsto vidličkou a pečeme 15-20 minut. Necháme vychladnout a vyjmeme z formy.
Příprava čokopěny
Ve vodní lázni rozpustíme pomalu čokolády, poté vmícháme máslo a kysanou smetanu. Až poleva mírně zchladne, přidáme do ní mascarpone a vymícháme vše do hladkého krému. Višňovým džemem pomažeme koláč, na něj dáme čokoládovou pěnu a necháme v ledniččce vychladit. Až krém mírně ztuhne, posypeme koláč čokoládovým posypem. Pak dáme do ledničky ztuhnout.