Jarní salátek a vajíčkem a chřestem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Bez vaření

Tipy k dochucení

Jarní salátek a vajíčkem a chřestem

Autor: Avokádo

Suroviny na salát

oblíbené klíčky 50 g
máslo 2 lžičky
oblíbené saláty 200 g
křepelčí vajíčka 12
ředkvičky 8
chřest (čerstvý nebo konzervovaný) 200 g
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
mrkev 2
Mořská sůl Mlýnek Avokádo

Suroviny na zálivku

Paprika pálivá mletá Avokádo 1 lžičky
olivový olej 4 lžíce
červená cibule 1
Hořčice francouzská Avokádo 4 lžičky
Alpská sůl s jódem Avokádo 1 špetka
šťáva z ½ citrónu

Příprava zálivky

V míse smícháme hořčici, citronovou šťávu, olivový olej a koření. Přidáme nadrobno nakrájenou červenou cibulí a promíchejte.

Příprava salátu

Mrkev očistíme a nakrájíme pomocí struhadla na tenké plátky. Mrkev blašírujeme, tak, že ji vhodíme do vroucí vody, krátce povaříme na skus, rychle z vody vylovíme a zchladíme v ledové vodě. Mrkev si tak zachová svěží chuť i barvu. Křepelčí vejce vaříme na tvrdo, stačí 2 minuty, oloupeme a rozkrojíme napůl. Chřest umyjeme a odlámeme tvrdé konce. Na pánvi rozpustíme máso a chřest smažíme 7-8 minut. Ke konci chřest osolíme a opepříme. Pokud máme chřest konzervovaný, tak z něj slivejeme vodu a osušíme.

Salátové listy promícháme s polovinou zálivky, přidáme chřest, mrkev a ředkvičky nakrájené na plátky. Salát dle chuti osolíme, opepříme a lehce promícháme. Nakonec přidáme křepelčí vajíčka, klíčky a přelijeme zbylou zálivkou.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept