Tartaletky s vaječným salátkem

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 80 min
Náročnost:
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Tartaletky s vaječným salátkem

Autor: Avokádo
Práce s těstem na tartaletky je trochu náročnější, navíc jej musíte nechat alespoň 45 minut vychladit, ale ve spojení s vaječným salátkem jde o dokonalý slavnostní předkrm.

Suroviny na tartaletky

ledová voda 4 lžičky
měkké máslo 100 g
hladká mouka 190 g
alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžičky

Suroviny na vaječný salát

hořčice ruská Avokádo 2 lžíce
pepř barevný Mlýnek Avokádo
řapíky celeru 3
nasekaný kopr 1 lžička
majonéza 2 lžičky
mořská sůl Mlýnek Avokádo
vejce 5

Na dozdobneí

rukola 1 hrst
cherry rajčata 100 g

Mouku smícháme se solí a máslem a zpracujeme přidáváním ledové vody v kompaktní těsto. Na 45 minut těsto necháme uležet v lednici. Vychlazené těsto rozválíme, vykrojíme kolečka a vložíme do formiček na tartaletky. Lehce vtlačíme do formy.

Těsto ve formičkách překryjeme vždy kouskem pečícího papíru a ten zatížíme fazolemi. Pečeme 15-20 minut. Poté sundáme papír s fazolkami a pečeme ještě 10 minut. Necháme vychladnout a vyjmememe z formiček.

Na salát uvaříme vejce natvrdo, oloupeme, oddělíme bílek a žloutek. Bílek nakrájíme na kostky. Řapíkavý celer nakrájíme na plátky. Žloutky vymícháme s hořčicí a majonézou dohladka, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme nasekaný kopr.

Salátkem naplníme tartaletky, dozdobíme rukolou a čtvrtkami cherry rajčat.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural