Tartaletky s vaječným salátkem
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 1 h 20 min
Náročnost: 
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Pečení
Tipy k dochucení
arrow_back_iosarrow_forward_ios
Ohodnoťte recept
star star star star star
favorite Přidat do oblíbených
Tartaletky s vaječným salátkem
Práce s těstem na tartaletky je trochu náročnější, navíc jej musíte nechat alespoň 45 minut vychladit, ale ve spojení s vaječným salátkem jde o dokonalý slavnostní předkrm.
Suroviny na tartaletky
ledová voda 4 lžičky
máslo měkké 100 g
hladká mouka 190 g
alpská sůl s jodem Avokádo ½ lžičky
Suroviny na vaječný salát
hořčice ďábelská Avokádo 2 lžíce
pepř barevný celý v mlýnku Avokádo podle chuti
řapíky celeru 3 ks
nasekaný kopr 1 lžička
majonéza 2 lžičky
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo podle chuti
vejce 5 ks
Na dozdobneí
rukola 1 hrst
cherry rajčata 100 g
Mouku smícháme se solí a máslem a zpracujeme přidáváním ledové vody v kompaktní těsto. Na 45 minut těsto necháme uležet v lednici. Vychlazené těsto rozválíme, vykrojíme kolečka a vložíme do formiček na tartaletky. Lehce vtlačíme do formy.
Těsto ve formičkách překryjeme vždy kouskem pečícího papíru a ten zatížíme fazolemi. Pečeme 15-20 minut. Poté sundáme papír s fazolkami a pečeme ještě 10 minut. Necháme vychladnout a vyjmememe z formiček.
Na salát uvaříme vejce natvrdo, oloupeme, oddělíme bílek a žloutek. Bílek nakrájíme na kostky. Řapíkavý celer nakrájíme na plátky. Žloutky vymícháme s hořčicí a majonézou dohladka, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme nasekaný kopr.
Salátkem naplníme tartaletky, dozdobíme rukolou a čtvrtkami cherry rajčat.