Tartaletky s vaječným salátkem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Tartaletky s vaječným salátkem

Autor: Avokádo

Suroviny na tartaletky

ledová voda 4 lžičky
měkké máslo 100 g
hladká mouka 190 g
Alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžičky

Suroviny na vaječný salát

Hořčice ruská Avokádo 2 lžíce
Pepř barevný Mlýnek Avokádo
řapíky celeru 3
nasekaný kopr 1 lžička
majonéza 2 lžičky
Mořská sůl Mlýnek Avokádo
vejce 5

Na dozdobneí

rukola 1 hrst
cherry rajčata 100 g

Příprava těsta

Mouku smícháme se solí a máslem a hněteme těsto. Až se mouka s máslem spojí a se začně se těsto drolit přidáme ledovou vodu a hněteme dokud z těsta nevytvoříme kouli. Na 45 minut těsto necháme uležet v lednici. Vychlazené těsto rozválíme, vykrojíme a vložíme do formiček na tartaletky. Lehce vtlačíme do formy.

Těsto ve formičkách překryjeme pečícím papírem a ten zatížíme fazolemi a pečeme 15-20 minut. Poté sundáme papír s fazolkami a pečeme ještě 10 minut. Necháme vychladnout a vyjmememe z formiček.

Příprava vaječného salátu

Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme, oddělíme bílek a žloutek. Bílek nakrájíme na kostky. Řapíkavý celer nakrájíme na plátky. Žloutky vymícháme s hořčicí, majonézou dohladka, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme nasekaný kopr.

Salátek naplníme tartaletky a dozdobíme rukolou  a čtvrtkami cherry rajčat.

Ohodnoťte recept