Mouku smícháme se solí a máslem a zpracujeme přidáváním ledové vody v kompaktní těsto. Na 45 minut těsto necháme uležet v lednici. Vychlazené těsto rozválíme, vykrojíme kolečka a vložíme do formiček na tartaletky. Lehce vtlačíme do formy.
Těsto ve formičkách překryjeme vždy kouskem pečícího papíru a ten zatížíme fazolemi. Pečeme 15-20 minut. Poté sundáme papír s fazolkami a pečeme ještě 10 minut. Necháme vychladnout a vyjmememe z formiček.
Na salát uvaříme vejce natvrdo, oloupeme, oddělíme bílek a žloutek. Bílek nakrájíme na kostky. Řapíkavý celer nakrájíme na plátky. Žloutky vymícháme s hořčicí a majonézou dohladka, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme nasekaný kopr.
Salátkem naplníme tartaletky, dozdobíme rukolou a čtvrtkami cherry rajčat.