Jarní nádivka
Autor: Avokádo
Do jarní (velikonoční) nádivky patří dobrá houska, uzené maso a mladé kopřivy, ovšem variací existuje celá spousta. Hlavní jsou právě kopřivy a jiné bylinky, které po dlouhé zimě prospějí trávení a dodají do těla vitamíny.
Suroviny
mléko
150
ml
alpská sůl s jódem Avokádo
pepř černý mletý Avokádo
vejce
2
čerstvá kopřiva, petrželka, jarní cibulka
100
g
starší rohlíky
4
uzené maso
125
g
muškatový ořech mletý Avokádo
Do mísy vložíme na kostičky nakrájené rohlíky, přidáme žloutky, mléko a koření podle chuti. Trochu zamícháme a přidáme na kostičky nakrájené uzené maso. Dále přidáme najemno nakrájené kopřivy (nebo jiné jarní bylinky), petrželku a cibulku. Vše důkladně promícháme.
Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Směs naplníme do formy na bábovku vymazanou máslem a pečeme při 180 °C cca 40 minut dozlatova.