Jarní nádivka

Jarní nádivka
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Jarní nádivka

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 305
Do jarní (velikonoční) nádivky patří dobrá houska, uzené maso a mladé kopřivy, ovšem variací existuje celá spousta. Hlavní jsou právě kopřivy a jiné bylinky, které po dlouhé zimě prospějí trávení a dodají do těla vitamíny.

Suroviny

mléko 150 ml
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
pepř černý mletý Avokádo podle chuti
vejce 2 ks
čerstvá kopřiva, petrželka, jarní cibulka 100 g
starší rohlíky 4 ks
uzené maso 125 g
muškátový ořech mletý Avokádo podle chuti

Do mísy vložíme na kostičky nakrájené rohlíky, přidáme žloutky, mléko a koření podle chuti. Trochu zamícháme a přidáme na kostičky nakrájené uzené maso. Dále přidáme najemno nakrájené kopřivy (nebo jiné jarní bylinky), petrželku a cibulku. Vše důkladně promícháme.

Nakonec opatrně vmícháme ušlehaný sníh z bílků. Směs naplníme do formy na bábovku vymazanou máslem a pečeme při 180 °C cca 40 minut dozlatova.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural