Velikonoční mazanec

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Velikonoční mazanec

Autor: Avokádo

Suroviny

máslo 100 g
cukr 100 g
Citrónová kůra Avokádo
polohrubá mouka 500 g
Muškatový ořech mletý Avokádo
rozinky naložené v rumu
droždí 42 g
mandle
vejce na potření 1
mléko 200 ml
žloutky 2

Nejdříve si připravíme kvásek. Do vlažného mléka rozdrobíme kvasnice, zasypeme cukrem, troškou mouky a špetkou soli a necháme vzejít kvásek. Dále si v míse smícháme zbytek mouky, rozpuštěné máslo, žloutky, kvásek, podle chuti přidáme citronovou kůru a muškátový oříšek, dále rozinky, které jsme si předem naložili v rumu a vypracujeme těsto. Vypracované těsto necháme alespoň hodinu kynout na teplém místě. Z vykynutého těsto vytvarujeme bochánek a necháme ještě chvíli kynout. Nakonec mazanec potřeme vejcem a posypeme mandlemi. Pečeme v předem vyhřáté trouby cca 20 minut při teplotě 200 °C.

Ohodnoťte recept