Smažené soba nudle se svíčkovou

Smažené soba nudle se svíčkovou
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Smažené soba nudle se svíčkovou

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 303
Ty nejslavnější a nejvíce ceněné soba nudle pochází v Japonsku z prefektury Nagano. Jde o nudle z pohanky a smažené spolu s kořeněnou svíčkovou chutnají náramně.

Suroviny

japonské soba nudle 200 g
koriandr čerstvý hrst
sezamový olej několik lžic
sezamová semínka na posypání
zázvor mletý Avokádo 1 lžíce
chilli mleté Avokádo ½ lžičky
kořenicí směs Roštěnky Avokádo 2 lžíce
pepř černý mletý Avokádo podle chuti
barevné papriky (červená, zelená a žlutá) 3 kusy
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo podle chuti
čínské zelí Pak-Choi 2 kusy
hovězí svíčková 300 g

Svíčkovou umyjeme a nakrájíme na tenké proužky a obalíme v kořenící směsi. Papriky omejeme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky. Stejně tak cibuli.

Těstoviny připravíme podle návodu na obalu.

Ve woku rozpálíme olej, přidáme maso, orestujeme, přidáme papriky, cibuli a zelí a zamícháme. Vmícháme nudle, dochutíme zázvorem, pepřem a solí a společně vše necháme prohřát.

Podáváme v misce posypané čerstvým koriandrem a sezamovými semínky.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural