Smažené soba nudle se svíčkovou
Ty nejslavnější a nejvíce ceněné soba nudle pochází v Japonsku z prefektury Nagano. Jde o nudle z pohanky a smažené spolu s kořeněnou svíčkovou chutnají náramně.
Suroviny
japonské soba nudle
200
g
koriandr čerstvý
hrst
sezamový olej
několik lžic
sezamová semínka
na posypání
zázvor mletý Avokádo
1
lžíce
chilli mleté Avokádo
½
lžičky
kořenicí směs Roštěnky Avokádo
2
lžíce
pepř černý mletý Avokádo
podle chuti
barevné papriky (červená, zelená a žlutá)
3
kusy
mořská sůl s jodem v mlýnku Avokádo
podle chuti
čínské zelí Pak-Choi
2
kusy
hovězí svíčková
300
g
Svíčkovou umyjeme a nakrájíme na tenké proužky a obalíme v kořenící směsi. Papriky omejeme, zbavíme semínek a nakrájíme na tenké proužky. Stejně tak cibuli.
Těstoviny připravíme podle návodu na obalu.
Ve woku rozpálíme olej, přidáme maso, orestujeme, přidáme papriky, cibuli a zelí a zamícháme. Vmícháme nudle, dochutíme zázvorem, pepřem a solí a společně vše necháme prohřát.
Podáváme v misce posypané čerstvým koriandrem a sezamovými semínky.