Skořicové boží milosti

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 80 min
Náročnost:
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Skořicové boží milosti

Autor: Avokádo
Boží milosti (také fánky) jsou českým velikonočním i masopustním cukrovím. Těsto na ně musíte nechat v chladu odpočívat několik hodin, než jej budete dále zpracovávat.

Suroviny

tuk na smažení
rum 40 ml
žloutky 7 kusy
mořská sůl Mlýnek Avokádo 5 g
máslo 50 g
hladká mouka 500 g
zakysaná smetana 130 g

Skořicový cukr

skořice mletá Avokádo 2 lžičky
moučkový cukr 240 g

Prosejeme mouku, přidáme změklé máslo, žloutky, zakysanou smetanu, rum, sůl a zpracujeme na hladké těsto. Hněteme, dokud se nezačnou na těstě objevovat bublinky. Hotové těsto zabalíme pevně do potravinové folie a necháme odpočinout několik hodin na chladném místě.

Následně jej vyválíme na tloušku asi  1 až 2 mm a rozkrájíme zdobícím rádélkem na 2 cm pásky dlouhé asi 5-6 cm. Každý pásek ve středu zakroutíme a smažíme. Ještě teplé obalujeme v cukru se skořicí.

Dobrou chuť!

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural