Skořicové boží milosti

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Skořicové boží milosti

Autor: Avokádo

Suroviny

tuk na smažení
rum 40 ml
žloutky 7 kusy
Mořská sůl Mlýnek Avokádo 5 g
máslo 50 g
hladká mouka 500 g
zakysaná smetana 130 g

Skořicový cukr

Skořice mletá Avokádo 2 lžičky
moučkový cukr 240 g

Prosejeme mouku, přidáme změklé máslo, žloutky, zakysanou smetanu, rum a sůl a umícháme na hladké těsto. Těsto hněteme dokud se nezačnou na těstě objevovat bublinky. Hotové těsto zabalíme pevně do potravinové folie a necháme odpočinout několik hodin na chladném místě.

Těsto vyválíme na tloušku asi  1 až 2 mm a rozkrájíme zdobícím rádélkem na 2 cm pásky dlouhé asi 5-6 cm. Každý pásek ve středu zakroutíme a smažíme. Ještě teplé obalujeme v cukru se skořicí.

Dobrou chuť

Ohodnoťte recept