Chilli con carne

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 min
Náročnost:
Druh jídla: Mletá masa
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Vaření

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Chilli con carne

Autor: Avokádo
Původ chilli con carne je v Texasu, ale prosazuje se v něm i výrazný vliv mexické kuchyně. Hodí se pro každý den, po celý rok.

Suroviny

olej 1 lžíce
chilli mleté Avokádo 1 lžíce
kmín mletý Avokádo 1 lžička
paprika sladká mletá Avokádo 1 lžíce
česnek 2 stroužky
červené fazole z plechovky bez nálevu 400 g
velká cibule 1
mleté hovězí maso 500 g
hovězí vývar 300 ml
červená paprika nakrájená na kostičky 1
rajčata pelati (loupaná v plechovce) 400 g
kukuřice 1 malá plechovka

Olej rozpalíme v hrnci, vsypeme nasekanou cibuli a necháme zpěnit, poté přidáme česnek, papriku, koření (mimo majoránky) a restujeme 5 minut. Přidáme maso a zprudka jej pečeme ze všech stran. Pak vše zalijeme vývarem, přidáme rajčata, majoránku. Vaříme 20 minut, občas promícháme. Nakonec přidáme fazole a dle chuti dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme čerstvou chilli papričkou, podáváme s rýží nebo chlebem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural