Chilli con carne
Autor: Avokádo
Původ chilli con carne je v Texasu, ale prosazuje se v něm i výrazný vliv mexické kuchyně. Hodí se pro každý den, po celý rok.
Suroviny
olej
1
lžíce
chilli mleté Avokádo
1
lžíce
kmín mletý Avokádo
1
lžička
paprika sladká mletá Avokádo
1
lžíce
česnek
2
stroužky
červené fazole z plechovky bez nálevu
400
g
velká cibule
1
mleté hovězí maso
500
g
hovězí vývar
300
ml
červená paprika nakrájená na kostičky
1
rajčata pelati (loupaná v plechovce)
400
g
kukuřice
1
malá plechovka
Olej rozpalíme v hrnci, vsypeme nasekanou cibuli a necháme zpěnit, poté přidáme česnek, papriku, koření (mimo majoránky) a restujeme 5 minut. Přidáme maso a zprudka jej pečeme ze všech stran. Pak vše zalijeme vývarem, přidáme rajčata, majoránku. Vaříme 20 minut, občas promícháme. Nakonec přidáme fazole a dle chuti dochutíme solí a pepřem. Ozdobíme čerstvou chilli papričkou, podáváme s rýží nebo chlebem.