Zapečená růžičková kapusta

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Zapékání

Tipy k dochucení

Zapečená růžičková kapusta

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

hladká mouka 20 g
kořenící směs Špagety Avokádo 3 lžíce
Pepř černý mletý Avokádo 1 špetka
Bobkový list Avokádo 1 ks
plnotučné mléko 200 ml
menší cibule 1
Muškatový ořech mletý Avokádo 1 špetka
růžičková kapusta 500 g
rajčatové pyré 500 g
nastrouhaný parmazán 50 g
máslo 20 g
Alpská sůl s jódem Avokádo 1 lžičky

Začneme kapustičkami. Očištěné růžičky vhodíme do vroucí vody a až začne voda opět vařit, vaříme 2 minuty. Poté kapusty vyjmeme a propláchneme hodně studenou vodou.

Připravíme bešamel. Máslo necháme rozpustit v kastrolu, cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Když máslo začne bublat, vsypeme cibuli a asi dvě minuty mícháme. Pak cibuli zasypeme moukou, rozmícháme a minutu pražíme. Poté zalijeme mlékem, přidáme sůl, pepř, bobkový list a muškátový ořech, přivedeme k varu, stáhneme na velmi mírný plamen a za občasného míchání 10 minut vaříme. Vytáhneme bobkový list a zalijeme rajčatovým pyré. Ochutíme směsí Špagety a povaříme ještě 5 minut.

Pekáček vymažeme máslem. Přesuneme do něj přepůlené kapustičky, zalijeme rajčatovou omáčkou a zasypeme nastrouhaným parmazánem. Vložíme do rozpálené trouby a pečeme 20 minut dozlatova.

Podáváme jako přílohu k masu nebo i samostatně jako vydatnou večeři.

Ohodnoťte recept