Zapečená telecí játra na francouzských toastech s křupavými hřiby

Autor: Avokádo
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Párty
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Zapečená telecí játra na francouzských toastech s křupavými hřiby

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

olivový olej na smažení
parmazán 50 g
uvařené hřiby 100 g
barevný mix salátů
mouka 2 lžíce
vejce 2
cherry rajčátka několik
telecí játra 500 g
brandy 20 ml
šalotka 4
Salátová zálivka Francouzská Avokádo 1 balení
Skořice mletá Avokádo 1 lžička koření
Tymián Avokádo
Pepř černý mletý Avokádo
bageta 1
Alpská sůl s jódem Avokádo

Uvařené hřiby nakrájíme na plátky a osmažíme lehce na rozpáleném olivovém oleji. Až houby zčervenají, přidáme najemno nakrájenou šalotku, brandy, tymián, sůl, pepř a případně ještě kapku olivového oleje.

Nakrájíme bagetu na osm plátků, obalíme v rozšlehaných vejcích a skořici a smažíme po obou stranách dozlatova.

Očištěná a omytá játra rozdělíme na osm částí, posypeme moukou a osmažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Po usmažení dochutíme solí a pepřem.

Usmažená játra a křupavé hřiby uložíme na toasty. Vše posypeme nahrubo strouhaným sýrem anecháme na chvílizapéct vtroubě,dokud sesýr lehce nerozpustí.

Salát smícháme s cherry rajčátky a francouzským dresinkem, který si připravíme podle receptu na obalu.

Topinky s játry a hříbky podáváme se salátem.

Ohodnoťte recept