Zapečená telecí játra na toastech s křupavými hřiby

Počet porcí: 4
Doba přípravy: 45 min
Náročnost:
Druh jídla: Hovězí a telecí maso
Příležitost: Párty
Sezóna: Houbařská sezóna
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Zapečená telecí játra na toastech s křupavými hřiby

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 30
Telecí játra na jemném toastu s křupavými hříbky a francouzským salátem rozproudí nejednu párty.

Suroviny

olej olivový na smažení
parmezán 50 g
hřiby vařené 100 g
salát (mix různých druhů) 400 g
mouka 2 lžíce
vejce 2 ks
cherry rajčátka 100 g
telecí játra 500 g
brandy 20 ml
šalotka 4 ks
salátová zálivka Francouzská Avokádo 1 balení
skořice mletá Avokádo 1 lžička
tymián Avokádo 1 lžička
pepř černý mletý Avokádo podle chuti
bageta 1 ks
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti

Uvařené hřiby nakrájíme na plátky a osmažíme lehce na rozpáleném olivovém oleji. Až houby zčervenají, přidáme najemno nakrájenou šalotku, brandy, tymián, sůl, pepř a případně ještě kapku olivového oleje.

Nakrájíme bagetu na osm plátků, obalíme v rozšlehaných vejcích a skořici a smažíme po obou stranách dozlatova.

Očištěná a omytá játra rozdělíme na osm částí, posypeme moukou a osmažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Po usmažení dochutíme solí a pepřem.

Usmažená játra a křupavé hřiby uložíme na toasty. Vše posypeme nahrubo strouhaným sýrem a necháme na chvíli zapéct v troubě, dokud se sýr lehce nerozpustí.

Salát smícháme s cherry rajčátky a francouzským dresinkem, který si připravíme podle receptu na obalu. Servírujeme spolu s toasty obloženými jatýrky a hříbky.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural