Skořicové rohlíčky

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4-8
Doba přípravy: 60 min
Náročnost:
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Vánoce
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Skořicové rohlíčky

Autor: Avokádo
Těsto na skořicové rohlíčky nechte nejlépe přes noc v chladu uležet. Bude se vám s ním lépe pracovat.

Suroviny

hladká mouka 200 g
změklé máslo 175 g
moučkový cukr 50 g
mandlová moučka 100 g
skořice mletá Avokádo 3 lžičky
citrónová kůra Avokádo lžičky

Skořicový cukr

skořice mletá Avokádo 10 g
moučkový cukr 100 g

Do prosáté mouky uděláme důlek a vyklepneme do něj žloutek. Přidáme cukr, sušenou citronovu kůru, máslo, mandlovou mouku a skořici. Zpracujeme na hladké těsto, které necháme odležet nejlépe přes noc.

Těsto rozdělíme na čtvrtiny a každou vyválíme na váleček. Ten rozdělíme na stejně velké kousky, které vytvarujeme do podoby rohlíčků. Opratrně je naskládáme na plech a pečeme 10-12 minut na 200 °C.

Během pečení si připravíme skořicový cukr smícháním moučkového cukru se skořicí. Ještě teplé rohlíčky v něm opatrně obalujeme.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural