Skořicové rohlíčky

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Vánoce
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Skořicové rohlíčky

Autor: Avokádo

Suroviny na 40 rohlíčků:

hladká mouka 200 g
změklé máslo 175 g
moučkový cukr 50 g
mandlová moučka 100 g
Skořice mletá Avokádo 3 lžičky
Citrónová kůra Avokádo lžičky

Skořicový cukr

Skořice mletá Avokádo 10 g
moučkový cukr 100 g

Do prosáté mouky uděláme důlek, co kterého vyklepneme žloutek. Přidáme cukr, sušenou citronovu kůru, máslo, nasekané mandle a skořici. Zpracujeme na hladké těsto. Těsto necháme odležet nejlépe přes noc.

Odleželé těsto rozdělíme na čtvrtiny a každou vyválíme na váleček. Váleček vyválíme na stejně velké kousky a z těch vyválíme rohlíčky. Rohlíčky opratrně naskládáme na plech. Pečeme 10-12 minut na 200 °C.

Během pečení si připravíme skořicový cukr tak, že si moučkový cukr smícháme se skořicí. Ještě teplé rohlíčky obalujeme opatrně ve skořicovém cukru.

Ohodnoťte recept