Americký dýňový koláč

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Podzim
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Americký dýňový koláč

Autor: Avokádo

Těsto na koláč

třtinový cukr 2 lžíce
pomerančová kůra 1 lžička
Skořice mletá Avokádo 1 lžička
hladká mouka 250 g
máslo 125 g

Dýňová náplň

med 3 lžíce
vejce 2
javorový sirup 3 lžíce
pomerančová šťáva 100 ml
dýně hokkaido 1 ks
zakysaná smetana 2 lžíce

Suroviny na koláč zpracujeme a dáme na 1 hodinu vychladit do lednice. Dýni zbavíme dužiny se semínky a nakrájenou na kostky uvaříme. Přebytečnou vodu odlijeme a dýni rozmačkáme na pyré. Do pyré zamícháme vše kromě ořechů. Kulatou koláčovou formu vyložíme pečícím papírem. Namčkáme do ní těsto a vytvoříme okraje. Na několika místech těsto propícháme vidličkou a bohatě poklademe ořechy. Na takto připravený základ nalijeme náplň. Koláč pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C 40 minut. Podáváme se lžičkou zakysané smetany a zakápnuté javorovým sirupem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural