Skotská vejce

Autor: Avokádo
Druh jídla: Mletá masa
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Skotská vejce

Autor: Avokádo

Suroviny pro 3 osoby:

kořenící směs Mletá masa Avokádo
Tymián Avokádo
vejce vařená natvrdo 3
toustový chléb
mleté maso (vepřové a hovězí) 300 g

Maso ochutíme kořenící směsí Mletá masa. Maso rozdělíme na 3 díly a vytvoříme placky, na které vložíme vajíčka. Vytvarujeme koule. Ze staršího toustového chleba připravíme strouhanku a přidáme tymián. Připravené koule ve strouhance s tymiánem obalíme. Vejce můžete usmažit ve fritéze nebo je můžete péct v troubě, na 180 °C dozlatova. Skvěle se k nim hodí bramborová kaše.

Ohodnoťte recept