Skotská vejce
Možná je znáte i pod názvem pštrosí vejce, s největším opeřencem ale nic společného nemají. A možná ani se Skotskem ne. V každém případě jsou tam hodně populární, ostatně jako v celé Velké Británii a také v Americe, jako ideální jídlo na pikniky nebo na výlety.
Suroviny
kořenicí směs Mletá masa Avokádo
2
lžíce
tymián Avokádo
1
lžíce
vejce vařená natvrdo
3
ks
toustový chléb
podle chuti
mleté maso (vepřové a hovězí)
300
g
Maso ochutíme kořenící směsí, rozdělíme na 3 díly a vytvoříme placky, na které vložíme vajíčka. Vytvarujeme koule. Ze staršího toustového chleba připravíme strouhanku a přidáme tymián. Připravené koule ve strouhance s tymiánem obalíme. Vejce můžete usmažit ve fritéze nebo je můžete péct v troubě, na 180 °C dozlatova. Skvěle se k nim hodí bramborová kaše, ale chutnat budou i s lehkým salátem, majonézou, nebo jen tak.