Velikonoční beránek

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Velikonoční beránek

Autor: Avokádo

Suroviny:

máslo 250 g
vejce 4
cukr 250 g
vanilkový cukr 1
banány 250 g
kypřicí prášek do pečiva 1
hladká mouka 250 g
Skořice mletá Avokádo 1 lžička

Utřeme máslo s cukrem do pěny a vmícháme žloutky. Přidáme rozmixované banány a prosátou mouku s kypřícím práškem a lžičku mleté skořice. Jako poslední opatrně přidáme tuhý sníh z bílků. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Pečeme v předehřáté  troubě na 200 °C asi 35 minut. Hotového beránka pocukrujeme a z rozinek mu vytvoříme oči a čumáček. Pro zpestření ováženeme kolem krku barevnou mašličkou.

Ohodnoťte recept