Velikonoční beránek

Velikonoční beránek
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 40 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Velikonoce
Sezóna: Velikonoce
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Velikonoční beránek

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 294
Velikonoční beránek patří neodmyslitelně k Velikonocům. Zde uvádíme snadný recept, který zvládne každý.

Suroviny

máslo 250 g
vejce 4 ks
cukr krupice 250 g
vanilkový cukr 1 ks
banány 250 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
hladká mouka 250 g
skořice mletá Avokádo 1 lžička

Utřeme máslo s cukrem do pěny a vmícháme žloutky. Přidáme rozmixované banány, prosátou mouku s kypřícím práškem a lžičku mleté skořice. Jako poslední opatrně přidáme tuhý sníh z bílků. Formu vymažeme máslem a vysypeme strouhankou. Pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 35 minut. Hotového vychladlého beránka pocukrujeme a z rozinek nebo čokoládové polevy mu vytvoříme oči a čumáček. Pro zpestření uváženeme kolem krku barevnou mašličku.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural