Plněné košíčky

Autor: Avokádo
Druh jídla: Předkrmy a chuťovky
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Plněné košíčky

Autor: Avokádo

Suroviny

máslo 2 lžíce
cibule 1
drůbeží vývar 300 ml
listové těsto 2 balení
smetana ke šlehání 200 ml
kuřecí játra 500 g
česnek 3 stroužky
Provensálské bylinky Avokádo 1 lžička koření

Játra očistíme a pokrájíme na kostky. V pánvi zpěníme na 2 lžících másla najemno nakrájenou cibulku. Přidáme česnek a játra a necháme zatáhnout. Přilijeme vývar a dusíme s bylinkami, solí a pepřem doměkka, dokud se tekutina nevyvaří. Obsah pánve přendáme do nádoby s plochým dnem. Přidáme zbytek másla a smetanu a rozmixujeme.

Jedno listové těsto rozválíme a vykrájíme z něj kolečka. Z druhého utvoříme válečky a vytvoříme z nich vyvýšený okraj na každém kolečku. Takto připravené košíčky potřeme žloutkem a dáme do vyhřáté trouby (180 °C) a pečeme asi 15 minut. Po vychladnutí plníme paštikou. Můžeme ozdobit mandlovými plátky nebo chilli papričkou.

Ohodnoťte recept