Teplý salát ze smažených lišek s chřestem a grilovanými krevetami

Autor: Avokádo
Druh jídla: Bezmasá a zeleninová jídla
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Teplý salát ze smažených lišek s chřestem a grilovanými krevetami

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

Tymián Avokádo 2 lžičky koření
Pepř černý mletý Avokádo
bílé víno 50 ml
čerstvé lišky 600 g
parmazán 50 g
bílý chřest 20 hlavičky
citrónová šťáva
rajačta oloupaná bez semínek 100 g
oblíbené saláty 200 g
máslo 2 lžíce
Alpská sůl s jódem Avokádo
oblíbené klíčky 80 g
pražená slunečnicová semínka 1 lžíce
olivový olej na smažení 50 ml
čerstvý fenykl 1 svazek
nasekaný česnek 3 stroužky
jarní cibulka i s natí 3
krevety 200 g

Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou zelenou cibulku, přidáme očištěné a omyté lišky, poté česnek a následně vlijeme bílé víno. Přidáme postupně máslo, citrónovou šťávu (dle chuti), nasekaný fenykl. Lišky dochutíme tymiánem, solí a čerstvě rozdrceným pepřem. Přidáme na hrubé kostky nakrájená rajčata a hlavičky chřestu.

Saláty potrháme, promícháme s klíčky a ukládáme na talíř.

Krevety posypeme pepřem, krátce grilujeme a poté nakrájíme na plátky.

Teplé usmažené lišky podáváme na salátech s klíčky, na to položíme krevety. Těsně před servírováním posypeme salát slunečnicovými semínky a parmazánem.

Ohodnoťte recept