Teplý salát z lišek, chřestu a s grilovanými krevetami
Autor: Avokádo
ID receptu: 29
Saláty nemusí být výsadou léta. Teplý salát s houbami a krevetami, to je souhra Středomoří s typickou českou láskou k houbám a podzimu.
Suroviny
tymián Avokádo
2
lžičky koření
pepř černý mletý Avokádo
bílé víno
50
ml
čerstvé lišky
600
g
parmazán
50
g
bílý chřest
20
hlavičky
citrónová šťáva
rajačta oloupaná bez semínek
100
g
oblíbené saláty
200
g
máslo
2
lžíce
alpská sůl s jódem Avokádo
oblíbené klíčky
80
g
pražená slunečnicová semínka
1
lžíce
olivový olej na smažení
50
ml
čerstvý fenykl
1
svazek
nasekaný česnek
3
stroužky
jarní cibulka i s natí
3
ks
krevety
200
g
Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou zelenou cibulku, přidáme očištěné a omyté lišky, poté česnek a následně vlijeme bílé víno. Přidáme postupně máslo, citrónovou šťávu (dle chuti) a nasekaný fenykl. Lišky dochutíme tymiánem, solí a čerstvě mletým pepřem. Přidáme na hrubé kostky nakrájená rajčata a hlavičky chřestu.
Saláty potrháme, promícháme s klíčky a ukládáme na talíř.
Krevety posypeme pepřem, krátce grilujeme a poté nakrájíme na plátky.
Teplé usmažené lišky podáváme na salátech s klíčky, na to položíme krevety. Těsně před servírováním posypeme salát slunečnicovými semínky a parmazánem.