Teplý salát z lišek, chřestu a s grilovanými krevetami

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost:
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Párty
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Teplý salát z lišek, chřestu a s grilovanými krevetami

Autor: Avokádo ID receptu: 29
Saláty nemusí být výsadou léta. Teplý salát s houbami a krevetami, to je souhra Středomoří s typickou českou láskou k houbám a podzimu.

Suroviny

tymián Avokádo 2 lžičky koření
pepř černý mletý Avokádo
bílé víno 50 ml
čerstvé lišky 600 g
parmazán 50 g
bílý chřest 20 hlavičky
citrónová šťáva
rajačta oloupaná bez semínek 100 g
oblíbené saláty 200 g
máslo 2 lžíce
alpská sůl s jódem Avokádo
oblíbené klíčky 80 g
pražená slunečnicová semínka 1 lžíce
olivový olej na smažení 50 ml
čerstvý fenykl 1 svazek
nasekaný česnek 3 stroužky
jarní cibulka i s natí 3 ks
krevety 200 g

Na rozpáleném olivovém oleji necháme zesklovatět nakrájenou zelenou cibulku, přidáme očištěné a omyté lišky, poté česnek a následně vlijeme bílé víno. Přidáme postupně máslo, citrónovou šťávu (dle chuti) a nasekaný fenykl. Lišky dochutíme tymiánem, solí a čerstvě mletým pepřem. Přidáme na hrubé kostky nakrájená rajčata a hlavičky chřestu.

Saláty potrháme, promícháme s klíčky a ukládáme na talíř.

Krevety posypeme pepřem, krátce grilujeme a poté nakrájíme na plátky.

Teplé usmažené lišky podáváme na salátech s klíčky, na to položíme krevety. Těsně před servírováním posypeme salát slunečnicovými semínky a parmazánem.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural