Jemný litý perník s medem

Jemný litý perník s medem
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 30 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Jemný litý perník s medem

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 287
Hledáte snadný a lahodný dezert k nedělní kávě nebo dětem k snídani? Našli jste - litý perník s medem chutná všem.

Suroviny

polohrubá mouka 250 g
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
kakao 2 lžíce
cukr krystal 250 g
strouhané jablko 1 ks
vanilkový cukr 1 ks
smetana ke šlehání 250 ml
kořenicí směs Perník Avokádo 1 lžička
med 1 lžíce
vejce 4 ks

Vejce a cukr šleháme do pěny. Potom opatrně přidáme všechny ostatní suroviny a kořenící přípravek, důkladně promícháme. Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto a pečeme při teplotě 170 °C. Podáváme s lehkou medovou šlehačkou – do rostlinné smetany na šlehání přidáme lžíci medu a šlehačku vyšleháme.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural