Jemný litý perník s medem
Hledáte snadný a lahodný dezert k nedělní kávě nebo dětem k snídani? Našli jste - litý perník s medem chutná všem.
Suroviny
polohrubá mouka
250
g
kypřicí prášek do pečiva
1
ks
kakao
2
lžíce
cukr krystal
250
g
strouhané jablko
1
ks
vanilkový cukr
1
ks
smetana ke šlehání
250
ml
kořenicí směs Perník Avokádo
1
lžička
med
1
lžíce
vejce
4
ks
Vejce a cukr šleháme do pěny. Potom opatrně přidáme všechny ostatní suroviny a kořenící přípravek, důkladně promícháme. Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto a pečeme při teplotě 170 °C. Podáváme s lehkou medovou šlehačkou – do rostlinné smetany na šlehání přidáme lžíci medu a šlehačku vyšleháme.