Jemný perník s medem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Dezerty a moučníky
Příležitost: Pro každý den
Sezóna: Celý rok
Způsob přípravy: Pečení

Tipy k dochucení

Jemný perník s medem

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

polohrubá mouka 250 g
kypřicí prášek do pečiva 1
kakao 2 lžíce
cukr krystal 250 g
strouhané jablko 1
vanilkový cukr 1
šlehačka 250 ml
kořenící směs Perník Avokádo 1 lžička
med 1 lžíce
vejce 4

Vejce a cukr šleháme do pěny. Potom opatrně přidáme všechny ostatní suroviny a kořenící přípravek Perník, důkladně promícháme. Formu na pečení vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Vlijeme těsto a pečeme při teplotě 170° C. Podáváme s lehkou medovou šlehačkou – do rostlinné smetany na šlehání přidáme lžíci medu a šlehačku vyšleháme.

Ohodnoťte recept