Kapr v kořeněném těstíčku

Autor: Avokádo
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 min
Náročnost:
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Kapr v kořeněném těstíčku

Autor: Avokádo
Kapra nechte uležet v marinádě alespoň 2 hodiny. Kořeněné těstíčko z něj pak udělá delikatesu i pro ty, kteří kapra běžně nejedí.

Suroviny

hladká mouka 4 lžíce
olej
kořenicí směs Ryby Avokádo 4 lžíce
citrón 1
bílé víno 50 ml
vejce 1
kapří filety 4

Citronovou šťávu smícháme se dvěmi lžícemi kořenící směsi. Filety očistíme a potřeme touto marinádou. Necháme 2 hodiny uležet. V míse smícháme vejce, víno, hladkou mouku a zbytek kořenící směsi. Připravíme hustší těstíčko a rybu v něm obalíme. Smažíme pozvolna na rozpálené oleji. Kapra můžeme posypat mandlovými plátky.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural