Kapr v kořeněném těstíčku

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Kapr v kořeněném těstíčku

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

hladká mouka 4 lžíce
olej
kořenící směs Ryby Avokádo 4 lžíce
citrón 1
bílé víno 50 ml
vejce 1
kapří filety 4

 Citronovou šťávu smícháme se dvěmi lžícemi kořenící směsi na Ryby. Filety očistíme a potřeme marinádou. Necháme 2 hodiny uležet. V míse smícháme vejce, víno, hladkou mouku a zbytek kořenící směsi. Připravíme hustější těstíčko, ve kterém rybu obalíme.  Obalené filety smažíme pozvolna na rozpálené oleji. Kapra můžeme posypat mandlovými plátky.

Ohodnoťte recept