Kapr v kořeněném těstíčku

Kapr v kořeněném těstíčku
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 50 min
Náročnost: 1
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Kapr v kořeněném těstíčku

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 286
Kapra nechte v marinádě uležet alespoň 2 hodiny – díky kořeněnému těstíčku se z něj stane delikatesa, která potěší i ty, kdo kapra běžně nejedí.

Suroviny

hladká mouka 4 lžíce
olej na smažení
kořenicí směs Ryby Avokádo 4 lžíce
citrón 1 ks
víno bílé 50 ml
vejce 1 ks
kapří filety 4 ks

Citronovou šťávu smícháme se dvěma lžícemi kořenicí směsi na ryby a připravíme tak jednoduchou marinádu.

Filety z kapra očistíme a potřeme touto marinádou.

Necháme 2 hodiny uležet. V míse smícháme vejce, víno, hladkou mouku a zbytek kořenicí směsi.

Připravíme hustší těstíčko a rybu v něm obalíme. Smažíme pozvolna na rozpáleném oleji.

Kapra můžeme posypat mandlovými plátky.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural