Smažený kapr s bramborovým salátem

Smažený kapr s bramborovým salátem
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 2 h 20 min
Náročnost: 2
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Ohodnoťte recept

Smažený kapr s bramborovým salátem

Autor: Průvodce chutí ID receptu: 285
Štědrovečerní klasika v podobě smaženého kapra s bramborovým salátem. Salát si připravte den předem, chutě se propojí a bude vám více chutnat. Vyzkoušejte naši odlehčenou variantu s jogurtem.

Suroviny

strouhanka na obalení
hladká mouka na obalení
kapří řízky 4 ks
vejce na obalení
olej na smažení podle chuti
kořenicí směs Ryby Avokádo 4 lžíce

Bramborový salát

majonéza 225 ml
alpská sůl s jodem Avokádo podle chuti
velká cibule 1 ks
okurky sterilované 6 ks
velké jablko 1 ks
salátové brambory 1 kg
jogurt 400 g
petržel 1 ks
sterilovaný hrášek 1 plechovka
celer 1 ks
ocet 1 lžička
mrkev 2 ks
pepř černý mletý Avokádo podle chuti

Kapra okořeníme směsí na ryby, poté obalíme postupně v hladké mouce, vejci a strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Zakápnutý citronovou šťávou podáváme s bramborovým salátem.

Brambory uvaříme ve slupce nejlépe den předem. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na malé klínky a povaříme s octem doměkka.

Oloupané brambory nakrájíme na centimetrové kostky, přidáme uvařenou zeleninu i s vývarem.

Jablko, cibuli a okurky nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do mísy s bramborami a zeleninou a promícháme.

Osolíme a opepříme podle chuti, přidáme majonézu, jogurt, hrášek a trošku láku z okurek, promícháme. Necháme odležet alespoň hodinu při pokojové teplotě.

Ohodnoťte recept

Logo Avokádo Logo Kucharek Logo It‘s Natural