Smažený kapr s bramborovým salátem

Autor: Avokádo
Druh jídla: Ryby a mořské plody
Příležitost: Slavnostní menu
Sezóna: Vánoce
Způsob přípravy: Smažení

Tipy k dochucení

Smažený kapr s bramborovým salátem

Autor: Avokádo

Suroviny pro 4 osoby:

strouhanka
hladká mouka
kapří řízky 4
vejce
olej na smažení
kořenící směs Ryby Avokádo 4 lžíce

Bramborový salát

majonéza 225 ml
sůl a pepř
velká cibule 1
sterilované okurky 6
velké jablko 1
salátové brambory 1 kg
jogurt 400 g
petržel 1
sterilovaný hrášek 1 plechovka
celer 1
ocet 1 lžička
mrkev 2

Kapra okořeníme směsí na ryby, poté obalíme postupně v hladké mouce, vejci a strouhance a smažíme v rozpáleném oleji dozlatova. Zakápnutý citronovou šťávou podáváme s bramborovým salátem

Brambory uvaříme ve slupce nejlépe den předem. Mrkev, petržel a celer nakrájíme na malé klínky a povaříme s octem doměkka. Oloupané brambory nakrájíme na centimetrové kostky, přidáme uvařenou zeleninu i s vývarem. Jablko, cibuli a okurky nakrájíme na drobné kostičky a přidáme do mísy s bramborami a zeleninou a promícháme. Osolíme opepříme podle chuti, přidáme majonézu, jogurt, hrášek a trošku láku z okurek promícháme. Necháme odležet alespoň hodinu při pokojové teplotě.

Ohodnoťte recept